Door deze heerlijke frisse cake kom je, ondanks het nog niet zulk geweldige weer, toch een beetje in de zomerstemming!
Ingrediënten:
– 200 gram zachte roomboter
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– snufje zout
– 2 citroenen
– 100 gram suiker
Wat moet je doen?
– Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakeblik goed in.
– Mix in een grote kom de boter en 200 gram suiker.
– Voeg 1 voor 1 de eieren toe tot er een glad beslag ontstaat.
– Voeg het bakmeel, het snufje zout en de geraspte schil van 2 citroenen toe en mix nog even kort.
– Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake zo’n 55-65 minuten.
– Terwijl de cake bakt, maak je de siroop voor over de cake. Doe hiervoor het sap van beide citroenen (dat was bij mij zo’n 80 ml) en de 100 gram suiker in een steelpannetje.
– Verwarm het sap op laag vuur tot de suiker helemaal gesmolten is. Laat de siroop afkoelen.
– Haal de cake uit de oven en prik er met een breinaald allemaal gaatjes in. Giet de siroop over de cake (probeer het goed te verdelen) en laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord