‘Dit moet je maken!’ appte mijn zusje me. ‘Superlekker!’
Brave zus die ik ben deed ik dat natuurlijk ook. En inderdaad, ze zijn heerlijk. Het zijn soort kleine kokosmacronen, maar zonder dat vieze eetpapier eronder en mét witte (of melk) chocola. Heerlijk!
Ingrediënten voor 20-25 stuks
- 170 gram suiker (als je ze met melkchocolade maakt, gebruik je190 gram)
- 190 gram geraspte kokos
- 3 eieren
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel custardpoeder (dr. Oetker)
- 200 gram witte of melkchocolade, in stukjes gehakt.
Wat moet je doen?
- Roer alle ingrediënten, behalve de chocola, goed door elkaar.
- Voeg de chocola toe en roer nog een keer goed.
- Laat het mengsel een uur staan (op kamertemperatuur).
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier (echt doen hoor, je krijgt spijt als je dat niet doet ;-)).
- Maak met behulp van twee lepels of je handen kleine bolletje en leg die op de bakplaat. Leg ze niet te dicht op elkaar!
- Bak de bolletjes in 13 tot 18 minuten mooi goudbruin. Hoelang ze in de oven moeten hangt erg af van hoe groot je de bolletjes hebt gemaakt en hoe goed je oven is. Controleer dus regelmatig of ze al klaar zijn.
- Laat de bolletjes goed afkoelen.
Eet smakelijk!
Ik kreeg ze laatst van haar , zijn heerlijk. Roelof at er ook smakelijk in.
en de chocola? opeten tijdens het bakken 🙂
Oeps 🙂 Snel aangepast!