Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: millionaires shortbread

22 juni 2015
00

De liefde van de man gaat door de maag, zegt het spreekwoord. Nu bof ik met mijn man, die eigenlijk alles wat ik hem voorzet opeet en zelfs als het eens een keer wat minder uitpakt niet klaagt.

Natuurlijk zijn er wel dingen waar ik hem écht een plezier mee doen. Eén van die dingen is Millionaires Shortbread, ook wel Caramel Shortbread genoemd. Ik heb het recept uit een kookboek van Nigella Lawson, maar natuurlijk kon ik het niet laten het iets aan te passen.

Zoals jullie op deze foto van de ingrediënten kunnen zien, moet je dit niet gaan maken als je bang bent voor suiker en vet…..

Ingrediënten:

Voor de bodem

  • 225 gram bloem
  • 75 gram suiker
  • 175 gram koude roomboter, in kleine blokjes
  • snufje zout

Voor de karamellaag

  • 75 gram boter, gesmolten
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 eetlepels stroop

Voor de chocoladelaag

  • 300 gram chocola (een mix van melk en puur vinden wij lekker)
  • (100 gram witte chocola)

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Bekleed een vorm (die van mij was 20 bij 25 centimeter) met  bakpapier.
  • Maak van de ingrediënten voor de bodem een deeg.
  • Doe het deeg in de bakvorm.
  • Bak de bodem eerst 5 minuten op 170 graden en daarna nog 30 minuten op 150 graden.
  • Haal de bodem uit de oven en laat hem iets afkoelen.
  • Doe de gesmolten boter, de gecondenseerde melk en de stroop in een magnetronbestendige kom. Roer het goed door, zodat alle ingrediënten goed gemixt zijn.
  • Nu ga je in de magnetron de karamel maken. Het is belangrijk dat je om de halve minuut goed roert, anders brandt het aan. Geloof me, dat wil je niet.  😉
  • Doe de kom in de magnetron en breng het aan de kook. Dat kostte mij 2 minuten op 600 watt, maar ik denk dat het erg afhankelijk is van je magnetron.
  • Als je mengsel kookt, verwarm je het nog 4 minuten op 600 watt, terwijl je om de halve minuut roert. Het moet een mooie lichtbruine kleur hebben.
  • Schenk het mengsel op je bodem en laat het goed afkoelen.
  • Als het afgekoeld is, is het tijd om de chocoladelaag te maken. Smelt de donkere chocolade au bain marie en giet het over de karamellaag. Je kunt er eventueel met de witte chocola nog een mooi patroon op maken.
  • Wacht geduldig tot de chocola hard is.

Eet smakelijk!

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016