Dit vind ik echt een zomercake, lekker fris door de kersen, maar ook zoet door de witte chocolade. Lekker als toetje na een barbecue.
Ik heb dit recept gemaakt met verse kersen en dat was wel een beetje een gedoe met het ontpitten. Mijn keuken zat onder de rode spetters, best luguber 🙂 Ik denk dat het ook wel kan met kersen uit pot, maar dan moet je wel even kijken of er niet extra suiker is toegevoegd.
Ingrediënten
- 250 gram kersen, ontpit en in stukjes gesneden
- 200 gram zachte roomboter, op kamertemperatuur
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram suiker
- 4 grote eieren
- snufje zout
- 3 eetlepels kokos
- 100 gram witte chocola, in stukjes gehakt
- 3 eetlepels suiker, om te bestrooien
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet een cakeblik goed in en/of bekleed het met bakpapier.
- Mix de boter en suiker goed door elkaar met een mixer.
- Voeg de eieren toe en mix zo’n 10 minuten, totdat het een luchtige mousse is.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel, het zout en de kokos toe en mix nog even kort.
- Doe 1/3e van het beslag in de cakevorm en strijk het glad.
- Doe de kersen en de witte chocola bij het restant van het beslag en meng het goed door elkaar.
- Doe het kersencakemengsel ook in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
- Bestrooi de bovenkant met de suiker.
- Bak de cake in 55-65 minuten gaar. Hoe lang je precies moet bakken, is erg afhankelijk van je oven. Die van mij was na 58 minuten perfect.
Eet smakelijk!
Geef een reactie