Deze pastasalade is zó lekker! Ik kreeg het recept van mijn zwager, dus alle credits mogen naar hem!
Ingrediënten voor ongeveer 4 personen:
- doosje cherrytomaatjes
- olijfolie
- peper, zout en Italiaanse kruiden
- 400 gram penne of andere pasta
- 150 gram spekreepjes
- 70 ml gembersiroop
- 2 eetlepels mayonaise
- 60 gram rode pesto
- 1 grote rode ui, gesneden
- 4 stelen lente- of bosui, fijn gesneden,
- 2 grote augurken, in kleine stukjes gesneden
- 2 hardgekookte eieren
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Snij de cherrytomaatjes doormidden en leg ze op een bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie over en breng ze op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden.
- Bak ze zo’n zes minuten in de oven en laat ze buiten de oven helemaal afkoelen.
- Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking en laat deze ook goed afkoelen
- Bak de spekjes uit in hun eigen vet. Laat het vet weglopen en de spekjes afkoelen.
- Maak een saus van gembersiroop, pesto en mayonaise.
- Doe de gesneden uien en de augurken bij de pasta en roer het goed door.
- Meng dan de pesto-saus erdoor en daarna de geroosterde tomaatjes.
- Snij tenslotte de eieren in partjes en verdeel deze over de salade.
Eet smakelijk! Het is ook erg lekker om een restje te bewaren voor de lunch.
Geef een antwoord