Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: Koffiecake

24 augustus 2015
00

koffiecake

Koffie, sinds twee jaar ben ik er dol op. Wel met een flinke scheut melk en wat suiker trouwens,  ik ben en blijf een zoetekauw. Toen ik dit recept voor koffiecake van Brenda Kookt zag, moest ik het natuurlijk maken. De cake heeft een lekkere subtiele koffiesmaak én een topping van noten met glazuur. I love it!

Ik deel het (ietwat aangepaste) recept graag met jullie!

Ingrediënten

Voor de cake

  • 225 gram bloem
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 175 ml. koude sterke koffie
  • 2 eieren
  • 80 ml. olijfolie

Voor de topping

  • 50 gram bloem
  • 50 gram koude boter, in blokjes
  • snufje kaneel
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram gemengde noten, in stukjes gehakt.

Voor het glazuur

  • 50 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel melk
  • eventueel een druppel vanille-essence

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Vet een cakeblik goed in.
  • Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en suiker.
  • Meng in een andere kom de koffie, eieren en olijfolie.
  • Doe het koffiemengsel bij het bloemmengsel en roer het goed door elkaar.
  • Doe het mengsel in het cakeblik.
  • Maak van alle ingrediënten voor de topping een kruimelig deeg en verdeel de helft hiervan over het beslag.
  • Bak de cake 20 minuten in de oven en doe daarna de andere helft van het toppingmengsel erover heen. Bak de cake daarna nog zo’n 30-40 minuten.
  • De cake is gaar wanneer er een satéprikker droog uit komt. Bak de cake anders nog wat langer.
  • Laat de cake goed afkoelen.
  • Maak het glazuur door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Verdeel het glazuur over de cake en laat het hard worden.

 

Eet smakelijk! De cake smaakt ook heerlijk bij een kopje thee.. 😉

 

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016