Mijn kinderen zijn heel verschillende eters. De jongste heeft besloten dat hij alles wat maar lijkt op groente boycot, dus hij eet alleen kale pasta, wat aardappelen en af en toe een stukje vlees. De oudste heeft deze fase gelukkig al een paar jaar achter de rug. Hij eet het liefst de Hollandse pot, dus aardappelen, groente en een stukje vlees. Dochter daarentegen lust eigenlijk wel alles, maar wordt vooral blij van pastagerechten.
Iets koken wat iedereen écht lekker vindt, is dus een hele uitdaging. Er is er altijd wel één die loopt te miepen. Maar af en toe heb je een probeersel dat zowaar bij iedereen in de smaakt valt. Deze ovenpasta is daar een voorbeeld van. Het is geen hoogdravende haute cuisine, maar omdat iedereen hier wel enthousiast was, deel ik het gerecht graag met jullie. Je kunt dit gerecht goed van tevoren maken en later in de oven doen.
Ingrediënten (voor ongeveer 5 personen)
- 400 gram pasta
- 1 doosje champignons
- 1 rode ui
- teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 klein potje rode pesto
- 200 gram salami, in blokjes
- geraspte kaas naar smaak
Wat moet je doen?
- Kook de pasta nét niet beetgaar. Ik kookte het anderhalve minuut korter dan op de verpakking stond.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de ui, champignons en knoflook.
- Bak in wat olie de ui, champignons en knoflook kort aan.
- Voeg de tomatenblokjes, pesto, salami en gekookte pasta toe en haal de pan van het vuur.
- Doe de pasta in een ingevette ovenschaal en bedek het met geraspte kaas.
- Zet de ovenschotel zo’n 20 a 25 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Geef een reactie