Eén van mijn favoriete toetjes is toch wel appelkruimeltaart met een bol vanille-ijs. En omdat ik zoveel appels heb gekregen, hebben we dat regelmatig gegeten de afgelopen tijd. Heerlijk! Dit recept is wel iets meer werk dan de appeltaart uit een pakje van Koopmans, maar ook veel lekkerder.
Ingrediënten:
Voor de bodem:
- 240 gram bloem
- 200 gram roomboter in kleine blokjes
- 120 gram witte bastersuiker
- 1 eidooier
- snufje zout
Voor de vulling:
- +/- 750 gram appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 1 kopje rozijnen, geweld
- kaneel
- 1 eetlepel custardpoeder
Voor de kruimellaag
- 90 gram bloem
- 40 gram lichtbruine basterdsuiker (witte kan ook)
- 50 gram roomboter
- 1 zakje vanillesuiker
Wat moet je doen?
- Maak een deeg van de ingrediënten van de bodem. Leg dit deeg minstens een half uur in de koelkast.
- Maak van de ingrediënten van de kruimellaag een kruimeldeeg. Zet ook dit even in de koelkast.
- Vet een spingvorm goed in.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad en bekleed de springvorm met het deeg.
- Strooi het custerpoeder over de bodem.
- Mix de appels met de rozijnen en kaneel. Voeg eventueel nog wat suiker toe.
- Doe de appels in de taartvorm en dek af met de deegkruimels.
- Bak de taart 55 tot 65 minuten.
- Serveer met een bolletje vanille-ijs.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord