Niet alleen de liefde van de man gaat door de maag, maar de liefde van deze vrouw zeker ook. Mijn man kan mij niet blijer maken dan door deze champignons in bierbeslag voor me te maken. Ik ben sowieso dol op champignons, maar met zo’n knapperig gefrituurd korstje (en wat knoflooksaus natuurlijk!) zijn ze helemaal onweerstaanbaar.
Ingrediënten:
- 250 gram champignons
- 150 ml. bier
- 2 eieren
- 150 gram bloem
- zout en peper naar smaak
- knoflooksaus
- frituurpan
Wat moet je doen?
- Maak een beslag van het bier, de bloem, de eieren en de zout en peper. Laat dit minstens een kwartier staan.
- Verwarm de frituurpan voor op 160 graden.
- Borstel de champignons goed schoon.
- Doop de champignons in het bierbeslag en frituur ze tot ze mooi goudbruin zijn. Keer ze ondertussen een keer om. Ze zijn in ongeveer 5 minuten gaar.
- Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
- Serveer ze met wat knoflooksaus.
Nog wat tips:
- Maak de champignons niet schoon met water.
- Beslag te dun? Voeg wat extra bloem toe.
- Beslag te dik? Voeg wat extra bier toe.
- Doe niet teveel champignons tegelijk in de frituurpan.
- Pas op: ze zijn heel heet van binnen!
Eet smakelijk!
Geef een antwoord