Toen mijn broertje Tobias hier laatst was en we samen de vetarme appelcake aan het bakken waren, zag mijn jongste zijn kans schoon. Hij wilde heeeeel graag een keer weer koekjes bakken. Nu heeft hij geluk met een oom die dat ook graag doet, dus samen gingen ze aan de slag en bakten deze heerlijke chocoladekoekjes.
Ingrediënten voor ongeveer 12 koekjes.
- 175 gram bloem
- 1/2 theelepel baking soda (als je dat niet in huis hebt kan bakpoeder ook)
- 1/2 theelepel zout
- 85 gram witte basterdsuiker
- 85 gram lichtbruine basterdsuiker
- 110 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 1 ei
- 150 gram pure chocola, in stukjes gehakt
Wat moet je doen?
- Mix de boter met de suiker zacht. Voeg daarna het ei toe. Dit kan met de mixer, maar ook wel met een houten lepel.
- Voeg de bloem, de baking soda en het zout toe en mix tot het een egaal deeg is.
- Roer voorzichtig de chocola er door heen.
- Maak een lange ‘worst’ van ongeveer 8 cm doorsnede van het koekjesdeeg, wikkel het in plasticfolie en leg het minstens een half uur in de vriezer.
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snij plakjes van ongeveer 2 centimeter van de rol en leg ze op de bakplaat. Leg ze niet te dicht bij elkaar, want de koekjes zetten nog uit tijdens het bakken.
- Bak de koekjes ongeveer 9 tot 11 minuten. Ze zijn nog zacht als je ze uit de oven haalt, maar tijdens het afkoelen worden ze vanzelf hard.
Eet smakelijk! Dit deeg is trouwens ook erg lekker om te eten met wat vanille ijs. Je maakt zo je eigen ‘Cookie Dough’ ijs!
Geef een reactie