Sinds kort is mijn oudste (10 jaar) helemaal aan het bakken geslagen, zo leuk!
Een paar weken geleden, op een regenachtige woensdagmiddag, wilde hij graag koekjes bakken. In boodschappen doen had hij geen zin, hij moest het dus doen met wat er in huis was. Na het inspecteren van de kasten en wat googelen kwam hij met een recept voor havermoutkoekjes, maar omdat hij dol is op pindakaas deed hij er ook nog 1,5 eetlepel pindakaas door. Het resultaat: heerlijke koekjes, al waren ze wat klein :-).
Speciaal voor jullie heeft hij het recept opgeschreven:
Omdat ik me wel kan voorstellen dat jullie dit niet helemaal kunnen ontcijferen volgt hier het recept:
Ingrediënten:
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram havermout
- 125 roomboter, in kleine blokjes
- 175 gram basterdsuiker
- 1 ei, losgeklopt
- 1 zakje vanillesuiker
- 1,5 eetlepel pindakaas met stukjes noot
- 1 snufje zout
Wat moet je doen?
- Meng alle ingrediënten tot een soepel deeg.
- Maak één of twee rollen van het deeg, wikkel het in plastic folie en leg ze minstens een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snij plakjes van de deegrollen en leg ze met wat tussenruimte op de bakplaat.
- Bak de koekjes tussen de 10 en de 15 minuten. Hoe lang je ze moet bakken is erg afhankelijk van de grootte van je koekjes. Ze mogen nog zacht zijn als ze uit de oven komen, ze worden vanzelf hard bij het afkoelen.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord