En weer een lekker Sint-recept, de laatste van dit jaar! Je kunt dit recept maken met gewone kruidnoten, maar ook (net als ik deed) met chocolade-kruidnoten. En als je deze cake wilt bakken in januari, gebruik dan gewoon Schuddebuikjes die je op brood kunt doen.
Ingrediënten
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram bloem
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 2 eetlepels cacao of 75 gram gesmolten chocola
- 100 gram (chocolade) kruidnoten, in stukjes gehakt.
- wat suiker om te bestrooien
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng de boter met de suiker.
- Klop er één voor één de eieren door. Mix tot het licht en luchtig is.
- Spatel er tenslotte voorzichtig de bloem, het bakpoeder en het zout door.
- Doe 1/3e van het mengsel in een aparte kom en doe er de cacao of chocola door.
- Meng de kruidnoten door de rest van het beslag.
- Vet een cakeblik goed in en verdeel het chocolademengsel over de bodem.
- Doe het kruidnotenmengsel daar bovenop.
- Bestrooi met suiker
- Bak de cake 55-65 minuten, een satéprikker moet er droog uitkomen.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord