Vandaag heb ik voor jullie een lekker recept voor gevulde pestobroodjes. Ik heb ze al regelmatig gemaakt en ze zijn echt een hit hier in huis. Als je nog niet zoveel ervaring hebt in brood bakken zou ik je aanraden een bak broodmix in de supermarkt te kopen. Dan hoef je alleen maar water toe te voegen en zit je niet te hannesen met gist enzo.
Ingrediënten:
- 500 gram witbrood mix (bruinbrood kan natuurlijk ook)
- 350 ml. handwarm water (pas bij bruinbrood de hoeveelheid water aan)
- 1/2 potje rode pesto
- geraspte kaas
- vulling naar keuze: spekjes, gebakken uien of champignons, paprika, salami etc.
Wat moet je doen?
- Meng het water en de mix voor het brood. Kneed het minstens 10 minuten tot een soepel deeg.
- Laat het deeg in een afgesloten kom een uur rijzen op een warme plek.
- Vet een groot rechthoekige bakblik goed in.
- Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een rechthoekige lap.
- Bestrijk het deeg met een dun laagje pesto en strooi de vulling erover. Eindig met de geraspte kaas.
- Rol het deeg in de lengte op tot een lange rol.
- Snij de rol in 12 ongeveer even dikke plakken en leg deze plakjes in het bakblik.
- Dek het bakblik af en laat het deeg nog 30 – 40 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes 15 tot 20 minuten.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord