Stoofpeertjes, ik vind ze heerlijk. Het is wel een beetje een gedoe om ze te maken, dus we hebben laatst een hele grote pan in één keer gemaakt. Toen er nog een paar over bleven, bedacht ik dit recept voor een lekkere cake met stoofperen. En omdat alleen stoofpeer me een beetje saai leek, heb ik er een lekkere bodem van speculaas bij gemaakt.
Ingrediënten
- 100 gram kruidnootjes of speculaasjes
- 70 gram gesmolten roomboter
- 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 4 stoofperen, in partjes gesneden
- suiker om te bestrooien
Wat moet je doen?
- Vet een cakeblik goed in of bekleed het met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Verkruimel de kruidnootjes of speculaasjes. Ik doe ze altijd in een stevige plastic zak en plet ze met de deegroller.
- Meng de gesmolten boter door de speculaaskruimels en doe dit mengsel op de bodem van het cakeblik. Druk stevig aan.
- Roer de boter met de suiker tot een romig geheel.
- Voeg de eieren toe en klop tot het lichtgeel en luchtig is.
- Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe en meng het goed door elkaar.
- Schep het cakemengsel op de kruimelbodem.
- Verdeel de partjes stoofpeer over het cakemengsel. Strooi er de suiker overheen.
- Bak de cake 55 tot 65 minuten.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord