Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: frambozencharlotte

17 december 2015
00

frambozencharlotte

Laat je niet afschrikken door de gelatine die bij de ingrediënten staat, dit dessert klinkt ingewikkelder dan het is. Als je doet wat er staat, kan het eigenlijk niet mis gaan. En het resultaat is een heerlijk dessert, dat er ook nog eens geweldig uitziet.

Je kunt het grootste gedeelte van dit gerecht de dag van tevoren al klaarmaken. Bewaar het frambozenmengsel afgedekt met lange vingers dan in de koelkast. De dag zelf maak je de charlotte af met de lange vingers rondom. Een tip: als je net als ik diepvriesframbozen gebruikt, bewaar dan de mooie voor de bovenkant en pureer de kapotte frambozen. En nog een laatste tip: als je dit met kinderen eet kan het nodig zijn wat extra suiker toe te voegen aan de slagroom, want zij vinden het anders misschien te zuur.

Ingrediënten:

  • 500 gram (diepvries)frambozen.
  • 5 blaadjes gelatine
  • 250 ml. slagroom
  • 4 eetlepels suiker (eventueel wat meer)
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 350 gram lange vingers
  • poedersuiker om te bestrooien

Wat moet je doen?

  • Bekleed de binnenkant van een kookpan (diameter maximaal 16 cm.) met plastic folie.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Pureer ongeveer de helft van de frambozen.
  • Doe ongeveer 3 eetlepels van de frambozenpuree in een steelpannetje en verwarm langzaam, tot het net niet kookt.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze goed door de verwarmde frambozenpuree heen.
  • Meng alle frambozenpuree goed met de Griekse yoghurt.
  • Spatel de slagroom voorzichtig door het yoghurtmengsel heen.
  • Schep dit mengsel in de kookpan.
  • Dek af met lange vingers.
  • Laat dit mengsel minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Stort de charlotte  voorzichtig op een bord.
  • Plak de rest van de lange vingers er omheen. Strik er eventueel een lint om.
  • Verdeel de rest van de frambozen over de bovenkant.
  • Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Eet smakelijk!

 

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016