Laat je niet afschrikken door de gelatine die bij de ingrediënten staat, dit dessert klinkt ingewikkelder dan het is. Als je doet wat er staat, kan het eigenlijk niet mis gaan. En het resultaat is een heerlijk dessert, dat er ook nog eens geweldig uitziet.
Je kunt het grootste gedeelte van dit gerecht de dag van tevoren al klaarmaken. Bewaar het frambozenmengsel afgedekt met lange vingers dan in de koelkast. De dag zelf maak je de charlotte af met de lange vingers rondom. Een tip: als je net als ik diepvriesframbozen gebruikt, bewaar dan de mooie voor de bovenkant en pureer de kapotte frambozen. En nog een laatste tip: als je dit met kinderen eet kan het nodig zijn wat extra suiker toe te voegen aan de slagroom, want zij vinden het anders misschien te zuur.
Ingrediënten:
- 500 gram (diepvries)frambozen.
- 5 blaadjes gelatine
- 250 ml. slagroom
- 4 eetlepels suiker (eventueel wat meer)
- 250 gram Griekse yoghurt
- 350 gram lange vingers
- poedersuiker om te bestrooien
Wat moet je doen?
- Bekleed de binnenkant van een kookpan (diameter maximaal 16 cm.) met plastic folie.
- Week de gelatine in koud water.
- Pureer ongeveer de helft van de frambozen.
- Doe ongeveer 3 eetlepels van de frambozenpuree in een steelpannetje en verwarm langzaam, tot het net niet kookt.
- Klop de slagroom stijf met de suiker.
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze goed door de verwarmde frambozenpuree heen.
- Meng alle frambozenpuree goed met de Griekse yoghurt.
- Spatel de slagroom voorzichtig door het yoghurtmengsel heen.
- Schep dit mengsel in de kookpan.
- Dek af met lange vingers.
- Laat dit mengsel minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
- Stort de charlotte voorzichtig op een bord.
- Plak de rest van de lange vingers er omheen. Strik er eventueel een lint om.
- Verdeel de rest van de frambozen over de bovenkant.
- Bestrooi eventueel met poedersuiker.
Eet smakelijk!
Geef een reactie