Als je een dessert voor kerst zoekt dat niet kan mislukken, dat iedereen lekker vindt én dat je van tevoren kunt maken, stop dan maar met zoeken! Deze appelcrumble heb ik al tientallen keren gemaakt en het is altijd een succes. Als je het van tevoren wilt maken, bak de appelkruimel dan niet af maar bewaar het in plastic folie gewikkeld in de koelkast. Op de dag zelf kun je het dan afbakken.
Ingrediënten:
- +/- 1 kilo appels
- 75 gram bloem
- 75 gram havermout
- 100 gram koude roomboter, in kleine blokjes
- 150 gram (riet)suiker
- snufje zout
- eventueel wat kaneel of citroenrasp
- ovenschaal van ongeveer 20 bij 30 centimeter
- vanille-ijs
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Schil de appels en snij ze in kleine blokjes of partjes.
- Doe de appelstukjes in de ovenschaal. Invetten van de ovenschaal hoeft niet.
- Strooi eventueel wat kaneel over de appelstukjes.
- Maak met je vingers een kruimeldeeg van de bloem, havermout, suiker, boter, zout en citroenrasp. Het maakt niet uit als er nog klontjes boter inzitten.
- Bedek de appelstukjes met het kruimeldeeg.
- Bak de crumble 35 tot 40 minuten.
- Serveer warm met een bolletje vaille-ijs.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord