Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Persoonlijk

Recept: pavlova

14 december 2015
00

kopfoto

Dit is hét recept voor iedereen die zonder bak-ervaring toch graag een spectaculair en vooral lekker kerstdessert op tafel wil zetten. Het klinkt heel moeilijk, een Pavlova, maar eigenlijk is het niet meer dan een plak gebakken eiwitschuim met slagroom en lekker veel vers fruit. Het fijne is dat je de schuimplak van tevoren kunt maken, zodat je op de dag zelf alleen wat slagroom en fruit hoeft toe te voegen. Bewaar de schuimplak dan wel in een luchtdichte bak of zak.

 

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel maizena of custardpoeder
  • 250 ml. slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram pure chocola
  • vers of diepvriesfruit naar keuze
  • eventueel wat poedersuiker om te bestrooien

DSC_9838

 

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 130 graden.
  • Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Eventueel kun je een grote cirkel op het bakpapier tekenen zodat je een mooie strakke cirkel krijgt, maar je kunt ook net als ik voor de meer ‘robuuste’ versie gaan en het schuim gewoon globaal in een cirkelvorm strijken.
  • Zorg dat je kom goed vetvrij is en doe de eiwitten in de kom.
  • Mix de eiwitten met een elektrische mixer tot ze wit en stevig zijn.
  • Voeg dan, terwijl je door blijft mixen, heel langzaam de suiker toe. Het schuim wordt nu mooi stevig en glanzend.
  • Spatel er héél voorzichtig de maizena of custardpoeder door.
  • Doe het schuim op de bakplaat en strijk het in een cirkelvorm.
  • Bak het schuim zo’n 75 minuten en laat het afkoelen in de oven.
  • Smelt de chocolade au bain marie en strijk dit op de bovenkant van de schuimplak.
  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en verdeel dit over de schuimplak.
  • Voeg tenslotte het fruit toe en bestrooi eventueel met poedersuiker.

Eet smakelijk!

 

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016