Vandaag heb ik voor jullie een recept voor lekkere rozijnenkoekjes. Lekker zacht en smeuïg en met een lichte honingsmaak. Echte door-eet-koekjes!
Ingrediënten voor 10-12 koekjes
- 50 gram rozijnen
- 100 gram havermout
- 90 volkoren tarwebloem
- 1 ei
- 75 gram roomboter of kokosolie (op kamertemperatuur)
- 100 gram honing
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1,5 theelepel kaneel
Wat moet je doen?
- Was de rozijnen en droog ze goed af.
- Meng alle ingrediënten, behalve de rozijnen, tot een plakkerig deeg.
- Voeg de rozijnen toe.
- Schep het deeg op een stuk plastic folie, vorm het tot een rol en pak het in in folie.
- Laat het deeg minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Haal het deeg uit het folie en snijd er met een scherp mes 10 tot 12 koekjes van.
- Bak deze koekjes 10-12 minuten.
- Laat de koekjes helemaal afkoelen.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord