Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: kwarkbrood

18 januari 2016
10

kwarkbrood

Van alle ‘gezondere’ recepten die ik de afgelopen tijd heb gemaakt, is dit toch wel absoluut mijn favoriet. Een lekker zacht kwarkbrood, dat door de vulling toch speciaal wordt. En ook nog heel makkelijk te maken!

Ingrediënten:

  • 250 gram (volkoren) bloem. Je kunt (een deel van) de volkoren bloem vervangen door speltbloem, witte bloem of boekweitmeel.
  • 250 (magere) kwark. Ik gebruikte die van de Lidl.
  • 3 eieren
  • 25 gram honing
  • 1 geprakte banaan
  • snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Vulling naar keuze. Ik ging voor 1 appel in blokjes, een handvol noten, wat cranberry’s en een theelepel kaneel.

DSC_0460

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet het heel goed in.
  • Roer in een kom de bloem, bakpoeder en zout door elkaar.
  • Meng in een andere kom de banaan, de kwark, de eieren en de honing. Roer dit heel goed door.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan het kwarkmengsel en meng tot een stevig beslag.
  • Voeg de vulling toe.
  • Stort het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant goed glad. Zoals je kunt zien had ik dat niet al te precies gedaan…
  • Bak je brood 40 tot 45 minuten. Dit is een beetje afhankelijk van je vulling. Als het brood te donker wordt kun je het afdekken met wat aluminiumfolie.

Stort het kwarkbrood op een rooster en laat het, als je de zelfbeheersing hebt, afkoelen. Hoewel een plakje warm brood ook heerlijk is….

 

Eet smakelijk!

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Comments

  1. Jen says

    21 januari 2016 at 14:52

    Ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker eens maken.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016