Van alle ‘gezondere’ recepten die ik de afgelopen tijd heb gemaakt, is dit toch wel absoluut mijn favoriet. Een lekker zacht kwarkbrood, dat door de vulling toch speciaal wordt. En ook nog heel makkelijk te maken!
Ingrediënten:
- 250 gram (volkoren) bloem. Je kunt (een deel van) de volkoren bloem vervangen door speltbloem, witte bloem of boekweitmeel.
- 250 (magere) kwark. Ik gebruikte die van de Lidl.
- 3 eieren
- 25 gram honing
- 1 geprakte banaan
- snufje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- Vulling naar keuze. Ik ging voor 1 appel in blokjes, een handvol noten, wat cranberry’s en een theelepel kaneel.
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet het heel goed in.
- Roer in een kom de bloem, bakpoeder en zout door elkaar.
- Meng in een andere kom de banaan, de kwark, de eieren en de honing. Roer dit heel goed door.
- Voeg het bloemmengsel toe aan het kwarkmengsel en meng tot een stevig beslag.
- Voeg de vulling toe.
- Stort het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant goed glad. Zoals je kunt zien had ik dat niet al te precies gedaan…
- Bak je brood 40 tot 45 minuten. Dit is een beetje afhankelijk van je vulling. Als het brood te donker wordt kun je het afdekken met wat aluminiumfolie.
Stort het kwarkbrood op een rooster en laat het, als je de zelfbeheersing hebt, afkoelen. Hoewel een plakje warm brood ook heerlijk is….
Eet smakelijk!
Ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker eens maken.