Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar ik voel na de feestdagen altijd weer de behoefte weer lekker gezond en ‘puur’ te eten. Na een maand vol chocoladeletters, lekkere toetjes en natuurlijk oliebollen en appelflappen ben ik toe aan wat minder zoet en suiker. Maar vooral aan het eind van de middags vind ik dat voornemen lastig vol te houden, ik heb dan last van de bekende ‘4-uur-dip’ en de behoefte aan zoet is dan groot. Tja, en dan pak je toch snel een lekker chocoladekoekje dan een stuk komkommer….
Daarom de komende maand elke maandag op Thuis door Titia een recept voor een lekker en relatief gezond tussendoortje. Niet altijd helemaal suikervrij, maar wel zonder geraffineerde suikers.
Ik trap af met deze lekkere havermout-appelmuffins. Lekker zoet door de banaan! Grappig, mijn oudste houdt niet van banaan maar vond deze muffins lekker. Mijn dochter eet graag banaan, maar deze muffins vond ze maar niks. 🙂
Ingrediënten voor 12 muffins:
- 2 bananen (hoe rijper hoe beter), geprakt of gepureerd
- 75 gram havermout
- 75 gram volkoren tarwemeel
- 2 eieren
- 1 eetlepel pindakaas (met of zonder nootjes)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 appel, geschild en in kleine stukjes gesneden.
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet een muffinvorm goed in.
- Meng alle ingrediënten, behalve de appel, in een kom goed door elkaar.
- Voeg de appelstukjes toe.
- Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes.
- Bak de muffins zo’n 22 minuten.
- Laat goed afkoelen.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord