Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: Franse appeltaart

25 februari 2016
00

franse appeltaart

Heel lang geleden, ver voor de Pinterest-tijd, had ik een receptenboekje. Als ik dan ergens in een tijdschrift of in een kookboek een lekker recept zag staan schreef ik dat over of scheurde ik het uit en plakte ik het in mijn boekje. Na loop van tijd had ik een prachtige verzameling recepten.

20160224_212910

Maar ja, toen kwam Pinterest… En even iets ‘pinnen’  is natuurlijk veel makkelijker en sneller dan overschrijven. Dus mijn boekje verdween werkloos in de kast, tot ik het een tijd geleden tijdens het opruimen weer tegen kwam. Ik bladerde het door en kwam een heleboel lekkere recepten tegen, waaronder het recept voor deze ‘Franse appeltaart’. Niet moeilijk om te maken, maar net even anders dan anders door de custard-laag.

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 225 gram bloem, gezeefd
  • 100 gram koude boter, in blokjes
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de bovenkant:

  • 4 a 5 appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 200 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 20 gram bloem
  • 30 gram suiker
  • eventueel geschaafde amandelen of extra (poeder)suiker om te bestrooien

DSC_0691

Wat moet je doen?

  • Vet een springvorm (22-24cm) goed in. Je kunt ook een siliconen vorm gebruiken natuurlijk.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak van de ingrediënten van de bodem een kruimelige deeg. Stort dit deeg in de springvorm en druk het samen tot een bodem. Maak een klein opstaand randje van ongeveer 1 cm. hoog.
  • Leg de appelplakjes netjes op de bodem. Waarschijnlijk heb je wel genoeg appel voor een dubbele laag.
  • Roer de slagroom, bloem, suiker en eieren goed door elkaar en giet dit over het appelmengsel.
  • Bestrooi met het amandelschaafsel of de suiker.
  • Bak de taart 20 minuten, draai daarna de oven terug naar 180 graden en bak de taart nog 10-15 minuten. Als de bovenkant te donker wordt, leg er dan een stuk aluminiumfolie op.
  • Laat de taart goed afkoelen.

Eet smakelijk!

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016