Maandag is hier in huis ‘soepdag’. Hoewel mijn man soep geen échte maaltijd vindt, heeft hij in dit geval pech: met twee sportende kinderen tussen 5 en 7 uur is soep met brood nu eenmaal het handigst. Vorige week maakte ik deze prei-mosterdsoep weer eens en ik was echt vergeten hoe lekker deze soep is. Vooral met versgebakken brood, hmmmm!
Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
- 1 liter kippenbouillon
- 2 preien, in ringen
- 1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook
- 1 ui, gesnipperd
- 50 ml. kookroom
- 3 eetlepels mosterd (ik gebruikte grove mosterd)
- uitgebakken ontbijtspek of spekblokjes
Wat moet je doen?
- Pers de knoflook. Heel fijn snijden kan natuurlijk ook.
- Verwarm wat olie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook even aan.
- Bak de prei even mee. Je kunt eventueel wat ringetjes apart houden voor de garnering.
- Voeg de aardappelblokjes en de bouillon toe en laat het geheel zo’n 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
- Pureer de soep met de staafmixer glad.
- Voeg de mosterd toe en roer goed door.
- Voeg de kookroom toe en verwarm de soep nog even goed.
- Serveer met de ontbijtspek en eventueel de prei-ringetjes.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord