Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: kaneelbroodjes

15 maart 2016
20

kaneelbroodjes

Over iets minder dan twee weken is het Pasen. Hoewel ik het ergens jammer vind dat ook dit feest door de commercie wordt omgetoverd tot een eetfestijn (nieuwste trend: Paas-borrelen!), vind ik het toch ook wel leuk om dan met de lunch wat lekkers op tafel te zetten. Deze kaneelbroodjes maak ik al een paar jaar voor Pasen en ze zijn echt zó lekker…. Laat je ook deze keer niet afschrikken door de gist die je moet gebruiken, als je precies doet wat er staat kan het bijna niet mis gaan. 😉

Een paar tips vooraf:

  • Als je een (goede) mixer of keukenmachine met deeghaken heb, zou ik absoluut adviseren die te gebruiken. Het deeg is namelijk in het begin best plakkerig en dus lastig te kneden. Heb je geen mixer, kneed het dan minstens 10 minuten tot het glad en veerkrachtig is.
  • Als je dit voor het ontbijt wilt maken, kun je het deeg de avond van tevoren maken en dan de 1e rijs ’s nachts in de koelkast doen. De volgende ochtend vul je dan de broodjes en laat je ze de tweede keer rijzen.
  • Omdat de meningen over het al dan niet toevoegen van appelstukjes verdeeld zijn hier in huis, bestrooi ik altijd de helft van het deeg met appel.

Ingrediënten (voor 10-12 stuks)

Voor het deeg

  • 425 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 240 volle melk, lauw
  • 30 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 15 gram suiker
  • 8 gram zout
  • 1 ei

Voor de vulling

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • eventueel 1 appel, geschild en in kleine stukjes gesneden.
  • 1 ei, losgeklopt

Wat moet je doen?

  • Meng in een grote kom de bloem, gist, suiker en zout.
  • Voeg de boter, het ei en de melk toe en kneed het deeg tot het glad en veerkrachtig is.
  • Vorm het deeg tot een bal en leg de bal in een licht ingevette kom. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plek een uur rijzen.
  • Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 50 bij 35 centimeter.
  • Meng de boter, suiker en kaneel in een kommetje en smeer de lap in met de kaneelpasta. Eventueel kun er ook nog appelstukjes over strooien.

kaneelbroodjes1

  • Rol het deeg op vanaf de lange kant tot een lange worst. Snij de rol in 10-12 stukjes.
  • Bekleed een grote ovenschaal of bakblik met bakpapier. Leg de plakjes iets van elkaar in de schaal. Dek af met plasticfolie of een vochtige theedoek en laat 45-60 minuten rijzen op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor op 200°. Bestrijk de broodjes met ei en bak ze 20 tot 25 minuten.
  • Til de broodjes met bakpapier en al uit het bakblik en laat ze iets afkoelen. Je kunt ze zowel warm als koud eten.

Eet smakelijk!

kaneelbroodjes met appel

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Comments

  1. jannie says

    15 maart 2016 at 10:05

    Een snelle variant hiervan kun je maken als je kant en klaar deeg gebruikt voor croissant. Zo lekker. En hartig met gedroogde tomaatjes enz ook lekker

    Beantwoorden
    • Titia says

      16 maart 2016 at 11:16

      Dat is ook een goed idee, bedankt voor de tip!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016