Daar zijn we weer, met een nieuwe aflevering van Titia en Tobias testen Pinterest!
Mijn broertje Tobias kwam een poosje geleden weer eens langs en omdat we allebei dol zijn op bakken, doken we samen de keuken in. Deze keer kozen we voor ‘appelroosjes’ van bladerdeeg. Een tijdje geleden zag ik ze voorbij komen op de Instagram van mijn tante, maar daar waren ze niet zo goed gelukt 😉 Eens kijken of het ons wel lukt….
Zo zouden ze moeten worden:
Wat heb je nodig?
- 6 vellen bladerdeeg
- 3 grote appels
- 1/2 citroen
- appelstroop
- kaneel
- poedersuiker
- een (siliconen) muffinvorm
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 190°. Vet de muffinvorm in.
- Snij de appels in kwarten, haal het klokhuis eruit en snijd ze in dunne plakjes.
- Doe de appelplakjes in een magnetronbestendige bak en doe er het sap van de 1/2 citroen bij. Verwarm de appelplakjes 4 minuten in de magnetron. (Nb:Â Er stond niet bij op hoeveel Watt, wij gingen voor 600W en roerden om de minuut)
- Rol het bladerdeeg uit tot 1 plak en snijd er 6 repen van.
- Besmeer de repen met een dun laagje appelstroop.
- Leg de plakjes appel iets overlappend op de onderste helft van de repen. Zorg dat ze iets uitsteken. Laat de eerste en laatste 2 cm vrij.
- Strooi wat kaneel op de appel.
- Vouw de uiteinden van het bladerdeeg naar binnen en vouw de bovenkant naar onderen.
- Rol de repen voorzichtig op en de leg de ‘roosjes’ in de muffinvorm.
- Bak ze 30 minuten. Bestrooi ze als ze afgekoeld zijn met poedersuiker. Klaar!
Wat vonden wij ervan?
- Het oprollen valt niet mee. Van de 6 die wij er maakte was er slechts 1 goed genoeg voor een foto. 😉
- De oven op 190° is te hoog. Na een dikke 20 minuten waren de appels wel érg donker. Wij zouden voor 175° gaan. Eventueel de laatste 10 minuten wat aluminiumfolie op de appelroosjes leggen om ze niet te laten verbranden.
- Door het vocht van de appels werd het bladerdeeg wat zompig en niet helemaal gaar.
- De smaak is niet erg bijzonder. Wat extra suiker op de appelplakjes zou het geheel smakelijker maken. En als je er dan een bol vanille-ijs bij zou serveren, heb je een nagerecht dat er mooi uitziet én dat lekker smaakt!
Het oprollen vond ik ook het lastigste. Die van jullie zien er beter uit dan die van mij. Maar ik vond ze wel lekker , misschien wat meer kaneel en suiker