Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten Titia test Pinterest

TTTP : appelroosjes

12 maart 2016
10

TTTP

Daar zijn we weer, met een nieuwe aflevering van Titia en Tobias testen Pinterest!

Mijn broertje Tobias kwam een poosje geleden weer eens langs en omdat we allebei dol zijn op bakken, doken we samen de keuken in. Deze keer kozen we voor ‘appelroosjes’ van bladerdeeg. Een tijdje geleden zag ik ze voorbij komen op de Instagram van mijn tante, maar daar waren ze niet zo goed gelukt 😉 Eens kijken of het ons wel lukt….

Zo zouden ze moeten worden:

 photo appelroosjes_zpsafpd7bzh.jpg

Wat heb je nodig?

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 3 grote appels
  • 1/2 citroen
  • appelstroop
  • kaneel
  • poedersuiker
  • een (siliconen) muffinvorm

 photo appelroos_zpsn4k34cdd.jpg

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190°. Vet de muffinvorm in.
  • Snij de appels in kwarten, haal het klokhuis eruit en snijd ze in dunne plakjes.
  • Doe de appelplakjes in een magnetronbestendige bak en doe er het sap van de 1/2 citroen bij. Verwarm de appelplakjes 4 minuten in de magnetron. (Nb: Er stond niet bij op hoeveel Watt, wij gingen voor 600W en roerden om de minuut)
  • Rol het bladerdeeg uit tot 1 plak en snijd er 6 repen van.
  • Besmeer de repen met een dun laagje appelstroop.
  • Leg de plakjes appel iets overlappend op de onderste helft van de repen. Zorg dat ze iets uitsteken. Laat de eerste en laatste 2 cm vrij.
  • Strooi wat kaneel op de appel.
  • Vouw de uiteinden van het bladerdeeg naar binnen en vouw de bovenkant naar onderen.
  • Rol de repen voorzichtig op en de leg de ‘roosjes’ in de muffinvorm.
  • Bak ze 30 minuten. Bestrooi ze als ze afgekoeld zijn met poedersuiker. Klaar!

appelroosjes van bladerdeeg

Wat vonden wij ervan?

  • Het oprollen valt niet mee. Van de 6 die wij er maakte was er slechts 1 goed genoeg voor een foto. 😉
  • De oven op 190° is te hoog. Na een dikke 20 minuten waren de appels wel érg donker. Wij zouden voor 175° gaan. Eventueel de laatste 10 minuten wat aluminiumfolie op de appelroosjes leggen om ze niet te laten verbranden.
  • Door het vocht van de appels werd het bladerdeeg wat zompig en niet helemaal gaar.
  • De smaak is niet erg bijzonder. Wat extra suiker op de appelplakjes zou het geheel smakelijker maken. En als je er dan een bol vanille-ijs bij zou serveren, heb je een nagerecht dat er mooi uitziet én dat lekker smaakt!

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Comments

  1. Klazien says

    12 maart 2016 at 08:55

    Het oprollen vond ik ook het lastigste. Die van jullie zien er beter uit dan die van mij. Maar ik vond ze wel lekker , misschien wat meer kaneel en suiker

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016