Lemon Bars, oftewel een heerlijke citroenkoek met een roomkaastopping. Laat je niet afschrikken door de lijst met ingrediënten, het ziet er weer eens ingewikkelder uit dan het is. En het resultaat… ik kan er van blijven eten!
Ingrediënten:
Bodem:
- 290 gram bloem
- 70 gram poedersuiker
- 230 gram boter
- snufje zout
- geraspte schil van een 1/2 citroen
Tweede laag:
- 210 gram suiker
- 3 eieren
- 1 dl (vers) citroensap
- geraspte schil van 1 1/2 citroen
Bovenste laag:
- 300 gram poedersuiker
- 50 gram boter, op kamertemperatuur
- 125 gram monchou, op kamertemperatuur
Wat moet je doen?
Bodem:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Bekleed een bakblik van ongeveer 20 bij 30 cm met bakpapier.
- Laat de boter zacht worden in de magnetron. Niet smelten! Meng de rest van de ingrediënten door de zachte boter tot het een kruimelig deeg is.
- Stort het deeg in de bakvorm en druk stevig aan.
- Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Tweede laag:
- Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
- Als de bodem klaar is, giet je meteen het mengsel voor de tweede laag erop. Het zal als het goed is een beetje knetteren.
- Doe het direct terug in de oven en bak nog 20 minuten.
- Laat het goed afkoelen, het liefst een paar uur in de koelkast.
Bovenste laag:
- Mix de boter en de poedersuiker tot een soort gruis.
- Voeg de monchou toe en mix nog een paar minuten tot het een mooi luchtig wordt.
- Smeer dit op de citroenkoek.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord