Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: aardappelbrood

10 mei 2016
20

aardappelbrood

Ik kan me voorstellen dat je bij het zien van de titel niet meteen enthousiast werd. Een brood waarvan het belangrijkste ingrediënt gekookte aardappel is, dat klinkt als een heel zwaar en machtig brood. Zo’n brood waarvan je na 1 plakje bomvol zit en de rest van de dag geen honger meer hebt.

Maar verrassing, zo’n brood is het juist totaal niet. Het is juist een heel zacht en luchtig brood, ik ben er dol op. Vooral als het nog een beetje warm is, met wat verse kaas…. Mjammie!

Dit recept komt van mijn broertje Tobias. Ik heb het recept iets aangepast, maar als je van hartig brood houdt moet je absoluut zijn versie met rozemarijn en kaas ook eens proberen. 

Ingrediënten

  • 75 ml melk, lauw
  • 250 gram gekookte aardappelen
  • 300 gram bloem ( ik koos voor 100 gram volkoren en 200 gram witte bloem)
  • 7 gram gist
  • 12 gram zout

aardappelbrood2

Wat moet je doen?

  • Pureer de gekookte aardappelen
  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het tot een soepel deeg. In het begin voelt het erg droog aan, maar dat komt vanzelf goed. Kneed het zo’n 10 minuten tot het glad en glanzend is.
  • Leg het deeg in een ingevette kom en dek die af met plastic folie. Laat het deeg op een warme plek een uur rijzen.
  • Stort het deeg op een bebloemd werkblad en sla al de lucht eruit. Geef het deeg de vorm die je wilt. Zoals je kunt zien ging ik voor rond. Je kunt het in een vorm bakken, maar ook los op een bakplaat.
  • Dek het deeg af en laat het nog een uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak je brood 20 minuten. Bak het daarna nog 5 tot 10 minuten op 175 graden. Als de bovenkant te donker dreigt te worden, dek het dan af met aluminiumfolie.
  • Laat het brood afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Comments

  1. Hilde says

    11 mei 2016 at 09:24

    Ik las ook het recept van Tobias. Hij schrijft dat je het deeg moet insnijden voor je het in de oven doet anders gaat het mis?!

    Beantwoorden
    • Titia says

      13 mei 2016 at 14:30

      Ja, daar zijn we het niet over eens. Ik doe het soms wel, soms niet, maar net waar ik zin in heb. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit zoveel verschil merk, maar goed, ik ben ook maar een amateurbakker natuurlijk.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016