Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: muffins met frambozen en witte chocola

26 mei 2016
00

Muffins met witte chocola en frambozen

Laatst ging onze mixer stuk. Op zich niet zo’n verrassing, het was een goedkoop ding dat al heel wat jaartjes meeging. Wat wel jammer was, was dat ik net zin had in het bakken van cakejes. Toen bedacht ik me dat ik in plaats van cakejes ook wel muffins kon gaan bakken. Eén van de verschillen tussen cakejes en muffins is dat je bij muffins gesmolten boter gebruikt, dus een mixer is niet nodig. Bovendien hoef je de ingrediënten niet al te precies te mixen, gewoon wat roeren is genoeg.

Als vulling koos ik voor witte chocolade en frambozen. Lekker, het zuur van de frambozen met het zoet van de chocola!

Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks.

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker + wat extra om te bestrooien
  • 200 gram roomboter, gesmolten
  • 125 gram witte chocola, in stukjes gebroken
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 1 bakje frambozen, ik ging voor gemak uit de diepvries 🙂

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175°. Vet een muffinvorm in of gebruik papieren cakevormpjes.
  • Meng in een grote kom de ‘droge’ ingrediënten: het zelfrijzend bakmeel, de (vanille)suiker, de chocola en het zout.
  • Meng in een andere kom de eieren met de gesmolten boter.
  • Roer het ei-botermengsel door de droge ingrediënten tot een dik beslag.
  • Schep in elk muffinvormpje een eetlepel van het beslag. Roer dan de frambozen door de rest van het beslag en verdeel dit daarna over de muffinvormpjes.
  • Strooi wat suiker over de muffins en bak ze daarna zo’n 25 minuten in oven.

Eet smakelijk!

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016