Laatst ging onze mixer stuk. Op zich niet zo’n verrassing, het was een goedkoop ding dat al heel wat jaartjes meeging. Wat wel jammer was, was dat ik net zin had in het bakken van cakejes. Toen bedacht ik me dat ik in plaats van cakejes ook wel muffins kon gaan bakken. Eén van de verschillen tussen cakejes en muffins is dat je bij muffins gesmolten boter gebruikt, dus een mixer is niet nodig. Bovendien hoef je de ingrediënten niet al te precies te mixen, gewoon wat roeren is genoeg.
Als vulling koos ik voor witte chocolade en frambozen. Lekker, het zuur van de frambozen met het zoet van de chocola!
Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks.
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram suiker + wat extra om te bestrooien
- 200 gram roomboter, gesmolten
- 125 gram witte chocola, in stukjes gebroken
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- snufje zout
- 1 bakje frambozen, ik ging voor gemak uit de diepvries 🙂
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 175°. Vet een muffinvorm in of gebruik papieren cakevormpjes.
- Meng in een grote kom de ‘droge’ ingrediënten: het zelfrijzend bakmeel, de (vanille)suiker, de chocola en het zout.
- Meng in een andere kom de eieren met de gesmolten boter.
- Roer het ei-botermengsel door de droge ingrediënten tot een dik beslag.
- Schep in elk muffinvormpje een eetlepel van het beslag. Roer dan de frambozen door de rest van het beslag en verdeel dit daarna over de muffinvormpjes.
- Strooi wat suiker over de muffins en bak ze daarna zo’n 25 minuten in oven.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord