Lasagne, ik vind het ideaal eten voor op werkdagen. Het is simpel, gezond, je kunt het makkelijk van tevoren maken en bovendien ook nog eens heel lekker. Ook dit recept heb ik van mijn zusje gekregen met de woorden ‘ik verheug me nu elke keer op het avondeten’. Bedankt zus!
Ingrediënten:
- 400 gram gehakt
- 400 gram Italiaanse wok-groente of pasta-groente
- blik gepelde tomaten
- pak gezeefde tomaten
- 1 ui, gesnipperd
- teentje knoflook, fijn gesneden
- Italiaanse kruiden
- zout en peper
- 100 gram ricotta
- lasagnebladen
- kaas, geraspt
Wat moet je doen?
- Bak het gehakt rul en bak daarna de wokgroente kort mee.
- Doe in een grote kom de gezeefde en gepelde tomaten, ui en knoflook en maak er met een staafmixer een saus van. Voeg kruiden, zout en peper naar smaak toe.
- Doe deze saus bij het gehakt, voeg de ricotta toe en laat een poosje pruttelen.
- Maak de lasagne zoals je gewend bent. Dek af met een laagje kaas.
- Bak de lasagne 30 minuten op 175°.
Extra ‘lasagnevariatietips’:
- Vervang het gehakt door kipfilet.
- Voeg 1 of 2 laagjes (diepvries)spinazie toe aan je lasagne. Extra smaak en extra groente!
- Vervang de kaas bovenop door bechamelsaus. Kost wel wat extra tijd, maar is erg lekker.
- Liever wat minder koolhydraten? Vervang de lasagnevellen door plakjes courgette.
Geef een antwoord