De laatste tijd maak ik regelmatig de lasagne van mijn zusje. Voor dat recept heb je 100 gram ricotta nodig, terwijl de Lidl het verkoopt in bakjes van 250 gram. Omdat ik niet van eten weggooien houd, bedacht ik een toetje met ricotta en zomerfruit. Een experiment, maar erg geslaagd, dus daarom deel ik graag het recept met jullie.
Ingrediënten voor 4-6 stuks:
- 8 volkoren biscuitjes, verkruimeld. (Ik denk trouwens dat Bastogne-koeken ook lekker zijn als bodem)
- 40 gram roomboter, gesmolten
- 150 gram ricotta
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker (of nog beter: het merg van een vanillestokje)
- 30 gram witte basterdsuiker
- 250 gram (zomer)fruit. Aardbeien, frambozen, bessen. Diepvriesfruit kan ook natuurlijk.
- 4-6 glazen
Wat moet je doen?
- Meng de gesmolten boter met de verkruimelde biscuitjes en verdeel dit over de glaasjes. Druk stevig aan en laat even afkoelen in de koelkast.
- Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de basterdsuiker.
- Voeg de ricotta toe en meng nog even goed.
- Verdeel het slagroommengsel over de glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Pureer driekwart van het fruit met een staafmixer en verdeel ook dit over de glaasjes. Decoreer met het overgebleven fruit.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord