Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: zomerse aardbeientaart

16 juni 2016
51

Ik ben dol op taart, aardbeien én op de zomer. Al deze dingen komen samen in dit recept voor een zomerse aardbeientaart. Ik maakte deze taart vorig zomer voor een familiebarbecue en ik geloof dat ik toen zelf niet eens een stuk heb gehad, zo snel was hij op. Gelukkig mocht ik een stukje proeven van het bordje van mijn man. 🙂
zomerse aardbeientaart
Omdat ik elke keer weer faal in het zelf maken van banketbakkersroom, kies ik tegenwoordig altijd voor gemak door een pakje van dr. Oetker te kopen. Natuurlijk hou ik je niet tegen als je liever zelf banketbakkersroom maakt. 🙂 

Ingrediënten

Bodem:

  • 200 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 80 gram suiker
  • 65 gram bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • snufje zout
  • 150 gram amandelspijs
  • 1 ei

Vulling

  • 200 ml. banketbakkersroom
  • 200 gram mascarpone, op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 dozen aardbeien, of ander zomerfruit naar keuze

Wat moet je doen?

  • Maak een deeg van de bloem, boter, bakpoeder, suiker, eidooier en zout. Maak er een bal van en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.
  • Kneed in een andere kom de amandelspijs met het ei. Dit is even een geklieder, ik weet het.
  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkant goed in. Verwarm de oven voor op 175°.
  • Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een cirkel die iets groter is dat je springvorm. Leg het deeg in de vorm, zorg dat de randen ongeveer 2 centimeter hoog zijn.
  • Smeer het spijs op de deegbodem, laat de randen vrij.
  • Bak de bodem 25-30 minuten in de oven. Laat de bodem helemaal afkoelen.
  • Meng de mascarpone met de banketbakkersroom en de vanillesuiker. Giet dit mengel op de taartbodem en laat de taart minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
  • Versier de taart vlak voor het opdienen met de aardbeien.

Eet smakelijk!

 

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Comments

  1. Carine says

    4 september 2017 at 12:30

    He Titia,
    Inmiddels al twee keer deze heerlijke aardbeientaart gemaakt. Nu alweer zin in de volgende verjaardag 😉
    Er staat in je recept dat het ei bij de amandelspijs gaat. Ik heb aangenomen dat dat het eiwit moet zijn wat je overhoudt nadat je eigeel in het deeg hebt gedaan.

    Beantwoorden
  2. Kelly says

    21 juli 2020 at 20:38

    Hallo Titia,

    Welke maat springvorm heb je gebruikt?

    Groetjes, Kelly

    Beantwoorden
    • Titia says

      21 juli 2020 at 20:40

      Hoi Kelly, gewoon een standaard maat 24

      Beantwoorden
      • Kelly says

        21 juli 2020 at 20:57

        Top, bedankt voor je snelle reactie!

        Beantwoorden
  3. Wendy says

    30 mei 2021 at 21:10

    Gisteren gemaakt, vandaag geserveerd! En hij was heerlijk!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016