Ik ben dol op taart, aardbeien én op de zomer. Al deze dingen komen samen in dit recept voor een zomerse aardbeientaart. Ik maakte deze taart vorig zomer voor een familiebarbecue en ik geloof dat ik toen zelf niet eens een stuk heb gehad, zo snel was hij op. Gelukkig mocht ik een stukje proeven van het bordje van mijn man. 🙂
Omdat ik elke keer weer faal in het zelf maken van banketbakkersroom, kies ik tegenwoordig altijd voor gemak door een pakje van dr. Oetker te kopen. Natuurlijk hou ik je niet tegen als je liever zelf banketbakkersroom maakt. 🙂
Ingrediënten
Bodem:
- 200 gram bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 80 gram suiker
- 65 gram bruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eidooier
- snufje zout
- 150 gram amandelspijs
- 1 ei
Vulling
- 200 ml. banketbakkersroom
- 200 gram mascarpone, op kamertemperatuur
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 dozen aardbeien, of ander zomerfruit naar keuze
Wat moet je doen?
- Maak een deeg van de bloem, boter, bakpoeder, suiker, eidooier en zout. Maak er een bal van en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.
- Kneed in een andere kom de amandelspijs met het ei. Dit is even een geklieder, ik weet het.
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkant goed in. Verwarm de oven voor op 175°.
- Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een cirkel die iets groter is dat je springvorm. Leg het deeg in de vorm, zorg dat de randen ongeveer 2 centimeter hoog zijn.
- Smeer het spijs op de deegbodem, laat de randen vrij.
- Bak de bodem 25-30 minuten in de oven. Laat de bodem helemaal afkoelen.
- Meng de mascarpone met de banketbakkersroom en de vanillesuiker. Giet dit mengel op de taartbodem en laat de taart minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
- Versier de taart vlak voor het opdienen met de aardbeien.
Eet smakelijk!
He Titia,
Inmiddels al twee keer deze heerlijke aardbeientaart gemaakt. Nu alweer zin in de volgende verjaardag 😉
Er staat in je recept dat het ei bij de amandelspijs gaat. Ik heb aangenomen dat dat het eiwit moet zijn wat je overhoudt nadat je eigeel in het deeg hebt gedaan.
Hallo Titia,
Welke maat springvorm heb je gebruikt?
Groetjes, Kelly
Hoi Kelly, gewoon een standaard maat 24
Top, bedankt voor je snelle reactie!
Gisteren gemaakt, vandaag geserveerd! En hij was heerlijk!