Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: bananencake met koffie en noten

7 juli 2016
40

bananencake

Ik ben niet het type dat braaf recepten volgt. Ik probeer er altijd mijn eigen draai aan te geven door dingen te ‘verbeteren’. Dat is niet altijd een groot succes, dat geef ik eerlijk toe. Wat ik nog liever doe dan recepten aanpassen, is helemaal mijn eigen ding verzinnen, zoals bij dit recept. Ik had zin in koffie én per ongeluk ietwat teveel bananen ingekocht. En omdat ik het toen nog een beetje saai vond heb ik bovenop wat noten gestrooid. Vaak mislukken dit soort recepten, maar deze cake was echt heel lekker. Dus hierbij het recept!

Ingrediënten

  • 260 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 120 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 165 gram donkere basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 2 rijpe bananen, gepureerd
  • 10-15 gram oploskoffie (afhankelijk van hoe sterk je de koffiesmaak wilt)
  • om te bestrooien: gehakte ongezouten noten en suiker

bananencake met koffie

Wat moet je doen?

  • Bekleed een cakevorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 165 °.
  • Klop de eieren met de suiker en boter.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe.
  • Los de oploskoffie op in een heel klein beetje kokend water en meng dit door de gepureerde bananen.
  • Voeg beide mengsel samen en mix tot een mooi beslag.
  • Stort het beslag in het cakeblik en bestrooi met de noten en de suiker.
  • Bak de cake 55-60 minuten in de voorverwarmde oven. Als de bovenkant te donker wordt, kun je een stukje aluminiumfolie erop leggen.

Eet smakelijk!

NB: ik kreeg de tip dat je de suiker kunt vervangen door 3 volle eetlepels honing, handig als je minder geraffineerde suikers wilt eten. 

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Comments

  1. Jolien says

    8 juli 2016 at 15:15

    Goed gelukt en erg lekker! Ik probeer altijd zo min mogelijk geraffineerde suikers te gebruiken dus heb 3 volle eetlepels honing (van de imker) toegevoegd ipv de suiker. De cake is lekker smeuïg bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
    • Titia says

      10 juli 2016 at 13:10

      Oh, dat is fijn om te horen! Ik zal het erbij zetten dat je de suiker kunt vervangen door honing, dat is een goed idee als je minder suikers wilt gebruiken.

      Beantwoorden
  2. Caroline says

    8 december 2016 at 22:44

    Bedoel je in plaats van de donkerbruine basterdsuiker? Of over de noten?

    Beantwoorden
    • Titia says

      9 december 2016 at 10:04

      In plaats van de basterdsuiker.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016