Deze keer heb ik een recept voor een aardbeien-kwarktaart voor jullie. Een lekker frisse taart door de kwark, maar ook door het vleugje sinaasappel. Door de aardbeien met de snijkant naar buiten op de bodem te leggen, ziet je taart er prachtig uit als je hem aansnijdt. Het oog wil ook wat tenslotte….
Ingrediënten:
- 200 gram koekjes, verkruimeld. (Ik koos voor Bastogne-koeken)
- 80 gram boter, gesmolten
- 700 gram magere (Franse) kwark
- 200 ml. slagroom
- 8 velletjes gelatine
- 4 zakjes vanillesuiker
- 50 gram suiker (meer of minder naar smaak)
- 100 ml. (vers) sinaasappelsap
- de geraspte schil van 1 sinaasappel
- minstens 400 gram aardbeien
Wat moet je doen?
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
- Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter en verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk stevig aan en zet voor minstens een half uur in de koelkast.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Was 400 gram aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze doormidden. Leg ze op de bodem.
- Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
- Meng de suiker en de sinaasappelrasp met de kwark.
- Verwarm de sinaasappelsap in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en meng met het sinaasappelsap. Goed roeren en iets laten afkoelen.
- Meng het sinaasappelsapmengsel met de kwark.
- Voeg de helft van de slagroom toe aan de kwark. Spatel het er goed doorheen.
- Voeg de rest van de slagroom toe en meng dit er voorzichtig doorheen.
- Giet dit mengsel op de bodem en zet dit voor minstens 6 uur in de koelkast zodat het op kan stijven.
- Garneer je taart vlak voor opdienen met de rest van de aardbeien. Ook lekker: pureer wat aardbeien zodat je een saus krijgt.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord