Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: aardbeien-kwarktaart

19 juli 2016
00

aardbeien kwarktaart

Deze keer heb ik een recept voor een aardbeien-kwarktaart voor jullie. Een lekker frisse taart door de kwark, maar ook door het vleugje sinaasappel. Door de aardbeien met de snijkant naar buiten op de bodem te leggen, ziet je taart er prachtig uit als je hem aansnijdt. Het oog wil ook wat tenslotte….

Ingrediënten:

  • 200 gram koekjes, verkruimeld. (Ik koos voor Bastogne-koeken)
  • 80 gram boter, gesmolten
  • 700 gram magere (Franse) kwark
  • 200 ml. slagroom
  • 8 velletjes gelatine
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 50 gram suiker (meer of minder naar smaak)
  • 100 ml. (vers) sinaasappelsap
  • de geraspte schil van 1 sinaasappel
  • minstens 400 gram aardbeien

kwarktaart aardbeien

Wat moet je doen?

  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
  • Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter en verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk stevig aan en zet voor minstens een half uur in de koelkast.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Was 400 gram aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze doormidden. Leg ze op de bodem.
  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
  • Meng de suiker en de sinaasappelrasp met de kwark.
  • Verwarm de sinaasappelsap in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en meng met het sinaasappelsap. Goed roeren en iets laten afkoelen.
  • Meng het sinaasappelsapmengsel met de kwark.
  • Voeg de helft van de slagroom toe aan de kwark. Spatel het er goed doorheen.
  • Voeg de rest van de slagroom toe en meng dit er voorzichtig doorheen.
  • Giet dit mengsel op de bodem en zet dit voor minstens 6 uur in de koelkast zodat het op kan stijven.
  • Garneer je taart vlak voor opdienen met de rest van de aardbeien. Ook lekker: pureer wat aardbeien zodat je een saus krijgt.

Eet smakelijk!

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016