Meestal ben ik hier in huis degene die aan het bakken is. Maar af en toe krijgt mijn man het op zijn heupen en gaat hij de keuken in om iets lekkers te maken. Hij heeft een vast repertoire van succesnummers die niet al te ingewikkeld zijn, maar wel érg lekker. Een van die succesnummers is deze appelboterkoek, die hij laatst op advies van mij (ik bemoei me graag overal mee) nóg lekkerder maakte met een laagje Taartina.
Taartina? Ja, Taartina. Gewoon van dr. Oetker en te koop bij uw plaatselijke supermarkt. Taartina zorgt voor een glanzend laagje op de taart en het voorkomt dat het fruit op een taart uitdroogt. Als je het aanmaakt met appelsap in plaats van met water geeft het ook nog een lekker frisse smaak. Echt zo’n koek waar je van blijft eten…
Ingrediënten
- 250 gram roomboter. op kamertemperatuur
- 320 bloem
- 250 gram suiker
- snufje zout
- 1 ei
- 2 a 3 appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 1 pakje Taartine (dr. Oetker)
- 250 ml. appelsap
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Vet een boterkoekvorm in. Als je die niet hebt kan een springvorm natuurlijk ook, je koek wordt dan iets kleiner en dikker.
- Maak een deeg van de roomboter, bloem, suiker, zout en ei.
- Stort het deeg in de vorm, strijk het glad en leg de plakjes appel erop.
- Bak de boterkoek 25-30 minuten.
- Laat de koek helemaal afkoelen.
- Maak de Taartina aan volgens de verpakking, gebruik appelsap in plaats van water.
- Verdeel de Taartina over de koek en laat helemaal afkoelen.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord