Om het zomergevoel nog wat langer vast te houden heb ik vandaag een recept voor een Franse citroentaart, oftewel ’tarte au citron’ voor jullie. Ideaal als afsluiting van een barbecue, bij de thee (of koffie) ’s middags of gewoon omdat je er zin in hebt. Deze taart is altijd lekker!
Ingrediënten
Bodem
- 150 gram bloem
- 100 roomboter, op kamertemperatuur
- 45 gram suiker
- geraspte schil van 1 citroen
- snufje zout
Vulling
- 4 eieren
- 150 gram suiker
- 25 gram bloem
- geraspte schil van 1 citroen
- sap van 1 citroen
- poedersuiker
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180°. Vet een springvorm of quichevorm (doorsnede 20-25 cm) goed in. Zorg wel dat de rand van je vorm hoog genoeg is, anders loopt de vulling er straks uit. (Ja, ik spreek uit ervaring..)
- Maak een deeg van alle ingrediënten voor de bodem. Dit deeg blijft een beetje korrelig, dat is niet erg.
- Bekleed je vorm met het deeg.
- Bak de bodem 10 minuten.
- Maak ondertussen de vulling. Klop de eieren met de suiker zo’n 5 minuten, tot het lichtgeel en heel luchtig is.
- Spatel de bloem, citroenrasp en citroensap er voorzichtig door.
- Giet het mengsel op de bodem en bak nog 10 minuten. Het is niet erg als het binnenin nog een klein beetje vloeibaar lijkt, dat stolt nog wel.
- Bestrooi eventueel met poedersuiker.
Eet de taart lauwwarm of koud. Een dag later is de citroentaart trouwens nog lekkerder…
Veel succes en eet smakelijk!
Klinkt heerlijk! En zo ziet het er ook uit.☺