Aan dit recept hoef ik niet veel woorden vuil te maken. Deze havermout-frambozenkoek ruikt al heerlijk als hij nog in de oven staat en de smaak is gelukkig net zo lekker als de geur. Bovendien is het absoluut geen ingewikkeld recept, je hebt zelfs geen mixer nodig, een beetje roeren met een vork is voldoende. Een ideaal recept voor als je iets lekker op tafel wilt zetten maar geen zin hebt om uren in de keuken te staan.
Ingrediënten:
- 170 gesmolten roomboter
- 150 gram suiker
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 200 gram bloem
- 100 gram havermout
- snufje zout
- 250 gram (diepvries)frambozen
- 1 zakje vanillesuiker
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 175°. Vet een bakvorm van ongeveer 20 bij 30 cm in of bekleed de vorm met bakpapier.
- Meng de gesmolten boter, suiker, basterdsuiker, bloem, havermout en het zout tot een kruimelig deeg.
- Stort ongeveer 2/3 van het deeg in de bakvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
- Meng de frambozen met de vanillesuiker. Als je bang bent dat het te zuur wordt, kun je eventueel nog wat extra suiker toevoegen.
- Verdeel de frambozen over de bodem en strooi er tenslotte de overgebleven kruimel overheen.
- Bak de koek zo’n 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord