Alwéér een recept met appel Titia? Ja sorry mensen, maar het is nu eenmaal appeltijd en mijn bijkeuken ligt er vol mee. Deze keer een appelkruimelcake, een combinatie tussen appelkruimel en een appelcake. Voor als je een keer een cake wilt bakken, die net even anders is dan anders. Binnenin zacht en smeuïg door de appel, bovenop lekker krokant door de havermout. Kopje thee, dekentje, plakje cake…. wat wil een mens nog meer?
Ingrediënten
- 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 175 gram suiker
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 2 grote of 3 kleine appels. Geschild en in dunne plakjes gesneden.
- 40 gram havermout
- 40 gram bloem
- 80 gram (riet)suiker
- 50 gram roomboter, koud en in kleine blokjes gesneden
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 160°. Vet een cakevorm in en bekleed eventeel de bodem en de lange zijkanten met bakpapier.
- Mix 200 gram roomboter met 175 gram suiker en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Klop tot het licht en luchtig is.
- Voeg tenslotte het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en mix nog even goed. Stort het cakebeslag in de vorm.
- Duw de appelschijfjes in het beslag.
- Maak met je vingers van de koude boterblokjes, de havermout, de bloem en de suiker een kruimelig deeg. Strooi dit deeg over de cake.
- Bak de cake 55-60 minuten. Laat de cake iets afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Eet smakelijk!
Lijkt me heerlijk cakeje Volgende week heb ik vakantie eens kijken of ik dan zo’n lekkere cake zal bakken