Nee, deze keer niet wéér een recept met appel, maar iets heel anders. Chocoladekoekjes! Simpele, maar lekkere ‘chewy’ koekjes, waar je wel van kunt blijven eten. Je kunt zelf kiezen wat voor chocola je gebruikt: wit, melk, puur of met nootjes. Of een mix natuurlijk!
Ingrediënten (voor ongeveer 15 koekjes)
- 70 gram lichte basterdsuiker
- 70 gram suiker
- 1 ei
- 80 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 100 gram chocola, in stukken gehakt.
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200°. Leg bakpapier op de bakplaat.
- Mix de suiker, ei en boter tot een egale massa.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en mix goed door.
- Meng er tenslotte de chocola doorheen. Ik koos voor een mix van melk, wit en puur.
- Zoals je ziet is het een vrij plakkerig deeg, daarom is het slim om het even een uurtje te laten afkoelen in de koelkast. Heb je daar geen tijd voor of zin in, ga dan gewoon direct verder.
- Maak kleine hoopjes van het deeg en leg die op het bakpapier. De koekjes zetten enorm uit, dus leg ze niet te dicht op elkaar!
- Bak de koekjes ongeveer 8-10 minuten en laat ze daarna afkoelen op een rek. Ze zijn nog slap als je ze uit de oven haalt, maar ze worden tijdens het afkoelen steviger.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord