Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: omgekeerde perentaart met karamel

11 oktober 2016
21

perentaart-met-karamel

Ik heb vandaag een heel simpel recept voor jullie. Laat je niet afschrikken door de karamel in de titel, want dat is in dit geval echt een fluitje van een cent. Verder gebruiken we kant en klaar bladerdeeg uit de vriezer, dat je alleen even moet laten ontdooien. Super simpel en heel lekker, vooral met een bolletje vanille-ijs…

Ingrediënten:

  • 50 gram roomboter
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 a 5 peren, niet te zacht
  • sap van 1/2 citroen
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 2 eetlepels suiker

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Smelt de boter en de basterdsuiker in een steelpan met dikke bodem. Blijf roeren tot het lichtbruin is en bobbelt. Haal van het vuur en roer nog even goed door.
  • Giet de karamel in een siliconen bakvorm. Gebruik geen springvorm, want die gaat lekken.
  • Schil de peren en snijd ze in vieren. Besprenkel ze met het citroensap.
  • Strooi wat bloem op je werkblad. Leg de plakjes bladerdeeg bovenop elkaar en rol met een deegroller uit tot een vierkant dat iets groter is dan je bakvorm. Snij het bij tot (ongeveer) een cirkel.
  • Leg de peren op de karamel in de bakvorm. Leg het bladerdeeg erop en druk de rand voorzichtig tot op de bodem.
  • Bestrijk het deeg met ei en strooi er suiker op. Prik er tenslotte een paar gaatjes in met een vork, zodat de warme lucht weg kan.
  • Bak de taart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart een poosje afkoelen en keer hem dan om op een bord.

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Comments

  1. Evelien says

    27 augustus 2018 at 22:05

    Wat leuk! Het taartje staat in de oven, het ruikt inmiddels heerlijk, en ik scroll even verder. Zie ik een bekend gezicht! Eerste klassen middelbare school 🙂 Groetjes Evelien

    Beantwoorden
    • Titia says

      29 augustus 2018 at 09:58

      Oh wat geweldig! Ik herken je naam meteen. Was het taartje lekker?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016