Ik heb vandaag een heel simpel recept voor jullie. Laat je niet afschrikken door de karamel in de titel, want dat is in dit geval echt een fluitje van een cent. Verder gebruiken we kant en klaar bladerdeeg uit de vriezer, dat je alleen even moet laten ontdooien. Super simpel en heel lekker, vooral met een bolletje vanille-ijs…
Ingrediënten:
- 50 gram roomboter
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 4 a 5 peren, niet te zacht
- sap van 1/2 citroen
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- 2 eetlepels suiker
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Smelt de boter en de basterdsuiker in een steelpan met dikke bodem. Blijf roeren tot het lichtbruin is en bobbelt. Haal van het vuur en roer nog even goed door.
- Giet de karamel in een siliconen bakvorm. Gebruik geen springvorm, want die gaat lekken.
- Schil de peren en snijd ze in vieren. Besprenkel ze met het citroensap.
- Strooi wat bloem op je werkblad. Leg de plakjes bladerdeeg bovenop elkaar en rol met een deegroller uit tot een vierkant dat iets groter is dan je bakvorm. Snij het bij tot (ongeveer) een cirkel.
- Leg de peren op de karamel in de bakvorm. Leg het bladerdeeg erop en druk de rand voorzichtig tot op de bodem.
- Bestrijk het deeg met ei en strooi er suiker op. Prik er tenslotte een paar gaatjes in met een vork, zodat de warme lucht weg kan.
- Bak de taart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart een poosje afkoelen en keer hem dan om op een bord.
Wat leuk! Het taartje staat in de oven, het ruikt inmiddels heerlijk, en ik scroll even verder. Zie ik een bekend gezicht! Eerste klassen middelbare school 🙂 Groetjes Evelien
Oh wat geweldig! Ik herken je naam meteen. Was het taartje lekker?