Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: millionaire’s shortbread met pinda’s

4 november 2016
00

millionairs-shortbread-met-pindas

Meer dan een jaar geleden gaf ik hier het recept van Millionaire’s shortbread, één van de recepten waar ik mijn man écht blij mee kan maken. Toen ik laatst op tv een versie zag met gezouten pinda’s, wist ik dat ik die ook eens wilde proberen. Eigenlijk is dit een combinatie van Snickers en Twix, een biscuitlaag met daar bovenop karamel met pinda’s, afgedekt met een laag chocola. Hoeveel calorieën hier inzitten? Ik durf het niet uit te rekenen, gewoon je mond opendoen en genieten….

Ingrediënten:

Bodem:

  • 225 gram bloem
  • 75 gram suiker
  • 175 roomboter, in kleine blokjes gesneden
  • snufje zout

Karamellaag:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 200 gram roomboter
  • 4 eetlepels stroop
  • 250 gram zoute pinda’s

Bovenkant:

  • 250 gram pure chocola
  • 100 gram melkchocola

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 150°.
  • Bekleed de bodem en de zijkanten van een bakblik (de mijne was 20 bij 30 cm) met bakpapier.
  • Maak van de ingrediënten van de bodem een kruimelig deeg. Dat gaat het makkelijkste in de keukenmachine, maar het kan natuurlijk ook met je handen. Stort dit kruimelige mengsel in het bakblik en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Prik er met een vork gaatjes in.
  • Bak de bodem 30-35 minuten tot het goudkleurig is. Laat de bodem helemaal afkoelen.
  • We gaan nu verder met de karamellaag. Doe de boter in een magnetronbestendige kom en laat de boter smelten.
  • Voeg de stroop en de gecondenseerde melk toe en roer heel goed, tot het helemaal gemengd is.
  • Zet de kom in de magnetron op de middelste stand tot het kookt. Dit duurde bij mij 7 minuten op 360 watt. Haal de kom elke minuut uit de magnetron om het goed te roeren.
  • Als het mengsel kookt haal je het uit de magnetron, laat je het even staan en roer je het nog een keer goed door. Als het goed is, is het nu lichtgeel, zoals je op de foto hieronder kunt zien.

voor-en-na

  • Meng nu de pinda’s door het karamelmengsel en giet dit op de bodem. Laat het helemaal afkoelen.
  • Smelt voor de bovenkant de chocola. Dit doe ik ook in de magnetron, maar het kan natuurlijk ook ‘au bain-marie’. Verdeel de chocola over de koek en laat helemaal afkoelen. Snij/hak de koek in kleine vierkantjes.

Eet smakelijk!

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016