Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: pepernotenbroodjes

28 november 2016
00

pepernotenbroodjes

Of zijn het kruidnotenbroodjes? Nou ja, jullie snappen vast wel wat ik bedoel en daar gaat het om. Deze broodje zijn zoet en kleverig en smaken verrukkelijk. De bakplaat was bij ons binnen een uur leeg, dat zegt denk ik wel genoeg… 

Ingrediënten

Broodjes:

  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist
  • 275 ml. volle melk, lauwwarm
  • 25 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 10 gram zout

Vulling:

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 suiker
  • 2 a 3 theelepels kaneel (naar smaak)
  • 200 gram kruidnootjes
  • 1 ei

Wat moet je doen?

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng het met de hand tot het goed gemengd is.
  • Stort het deeg op een werkblad en kneed het nog zo’n 10-15 minuten stevig door. In het begin is het deeg behoorlijk plakkerig, maar dat wordt vanzelf beter.
  • Leg het deeg in een licht ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat een uur rijzen op een warme plek.
  • Bekleed een bakblik of bakplaat met bakpapier.
  • Meng de roomboter, de suiker en de kaneel tot dikke pasta.
  • Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een soort van rechthoek van ongeveer 36 centimeter breed.
  • Smeer een dun laagje van je kaneelpasta op de rechthoek en strooi de kruidnoten erop.
  • Rol je rechthoek op vanuit de lange kant zodat je een rol van ongeveer 36 centimeter lang hebt.

20161127_102643

  • Snij de rol in 12 plakjes van 3 centimeter en leg de plakje op de bakplaat.
  • Dek af met plasticfolie en laat een uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°. Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei.
  • Bak de broodjes zo’n 20 minuten en laat ze iets afkoelen. Je kunt ze warm of koud eten.

Eet smakelijk!

 

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016