Of zijn het kruidnotenbroodjes? Nou ja, jullie snappen vast wel wat ik bedoel en daar gaat het om. Deze broodje zijn zoet en kleverig en smaken verrukkelijk. De bakplaat was bij ons binnen een uur leeg, dat zegt denk ik wel genoeg…
Ingrediënten
Broodjes:
- 500 gram bloem
- 7 gram gist
- 275 ml. volle melk, lauwwarm
- 25 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 1 ei
- 10 gram zout
Vulling:
- 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 125 suiker
- 2 a 3 theelepels kaneel (naar smaak)
- 200 gram kruidnootjes
- 1 ei
Wat moet je doen?
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng het met de hand tot het goed gemengd is.
- Stort het deeg op een werkblad en kneed het nog zo’n 10-15 minuten stevig door. In het begin is het deeg behoorlijk plakkerig, maar dat wordt vanzelf beter.
- Leg het deeg in een licht ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat een uur rijzen op een warme plek.
- Bekleed een bakblik of bakplaat met bakpapier.
- Meng de roomboter, de suiker en de kaneel tot dikke pasta.
- Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een soort van rechthoek van ongeveer 36 centimeter breed.
- Smeer een dun laagje van je kaneelpasta op de rechthoek en strooi de kruidnoten erop.
- Rol je rechthoek op vanuit de lange kant zodat je een rol van ongeveer 36 centimeter lang hebt.
- Snij de rol in 12 plakjes van 3 centimeter en leg de plakje op de bakplaat.
- Dek af met plasticfolie en laat een uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200°. Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei.
- Bak de broodjes zo’n 20 minuten en laat ze iets afkoelen. Je kunt ze warm of koud eten.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord