Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: sinterklaas-fudge

14 november 2016
30

sinterklaas-fudge

‘Zie ginds komt de stoomboot…’ De Sint is weer in het land! En of dat nou met zwarte pieten, roetveegpieten of regenbogenpieten is interesseert me niet, ik hoop gewoon dat het voor alle kinderen een heerlijk feest wordt. Want daar gaat het toch om…

Ik ben de afgelopen weken druk geweest met het bedenken en proberen van allerlei Sint-recepten en begin ik maar gewoon met mijn absolute favoriet: Sinterklaas-fudge. Ik moest mezelf echt beheersen om niet de hele schaal in mijn uppie leeg te eten. Het is schandalig lekker!

Daar komt nog bij dat dit ook nog eens heel simpel is om te maken, als je maar niet vergeet te roeren in de pan. Qua vulling kun je natuurlijk zelf kiezen wat je lekker vindt: kruidnoten, schuimpjes, spekkies, chocoladelollies, tum tum.. Laat je fantasie de vrije loop!

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 300 gram chocola (minstens 150 gram puur)
  • 70 gram witte chocoladekruidnoten, in stukjes gehakt
  • 50 gram schuimpjes, in stukjes gesneden
  • 40 gram verkruimelde speculaas (of Schuddebuikjes)

sinterklaasfudge

Wat moet je doen?

  • Leg een groot vel bakpapier in een vierkante of rechthoekige bakvorm. Zorg dat het bakpapier bij de randen royaal uitsteekt.
  • Doe de gecondenseerde melk en de chocola in een pan met dikke bodem en laat de chocola smelten. Goed roeren ondertussen!
  • Verdeel het chocolademengsel op het bakpapier.
  • Strooi de chocoladekruidnoten, schuimpjes en speculaas over de fudge.

20161031_100615

  • Vouw het bakpapier terug over de fudge en strijk het glad.
  • Laat de fudge afkoelen in de koelkast en snijd het in kleine vierkantjes.

Eet smakelijk!

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Comments

  1. Trijnie says

    1 december 2016 at 09:43

    ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden
  2. Melissa says

    11 december 2016 at 21:22

    Oh my! Wat is deze lékker! Ik had eigenlijk niet verwacht dat hij zo lekker zou zijn. En zó simpel…

    Beantwoorden
    • Titia says

      12 december 2016 at 10:36

      Ja he? Ik wil het ook nog een keer maken met noten, lijkt me ook erg lekker!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016