‘Zie ginds komt de stoomboot…’ De Sint is weer in het land! En of dat nou met zwarte pieten, roetveegpieten of regenbogenpieten is interesseert me niet, ik hoop gewoon dat het voor alle kinderen een heerlijk feest wordt. Want daar gaat het toch om…
Ik ben de afgelopen weken druk geweest met het bedenken en proberen van allerlei Sint-recepten en begin ik maar gewoon met mijn absolute favoriet: Sinterklaas-fudge. Ik moest mezelf echt beheersen om niet de hele schaal in mijn uppie leeg te eten. Het is schandalig lekker!
Daar komt nog bij dat dit ook nog eens heel simpel is om te maken, als je maar niet vergeet te roeren in de pan. Qua vulling kun je natuurlijk zelf kiezen wat je lekker vindt: kruidnoten, schuimpjes, spekkies, chocoladelollies, tum tum.. Laat je fantasie de vrije loop!
Ingrediënten
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 300 gram chocola (minstens 150 gram puur)
- 70 gram witte chocoladekruidnoten, in stukjes gehakt
- 50 gram schuimpjes, in stukjes gesneden
- 40 gram verkruimelde speculaas (of Schuddebuikjes)
Wat moet je doen?
- Leg een groot vel bakpapier in een vierkante of rechthoekige bakvorm. Zorg dat het bakpapier bij de randen royaal uitsteekt.
- Doe de gecondenseerde melk en de chocola in een pan met dikke bodem en laat de chocola smelten. Goed roeren ondertussen!
- Verdeel het chocolademengsel op het bakpapier.
- Strooi de chocoladekruidnoten, schuimpjes en speculaas over de fudge.
- Vouw het bakpapier terug over de fudge en strijk het glad.
- Laat de fudge afkoelen in de koelkast en snijd het in kleine vierkantjes.
Eet smakelijk!
ziet er heerlijk uit.
Oh my! Wat is deze lékker! Ik had eigenlijk niet verwacht dat hij zo lekker zou zijn. En zó simpel…
Ja he? Ik wil het ook nog een keer maken met noten, lijkt me ook erg lekker!