Dit is een ideaal recept voor Pakjesavond, als je eens wat anders voor wilt serveren dan de geijkte banketstaaf. Lekker met een kop warme chocolademelk met slagroom….
Ingrediënten
- 160 gram roomboter
- 160 gram pure chocola
- 3 eieren
- 250 gram suiker
- 120 gram bloem
- 1/2 theelepel zout
- 50 gram speculaas, in stukjes gebroken. Je kunt natuurlijk ook ‘Schuddebuikjes’ gebruiken
- 50 gram witte chocoladekruidnoten, in stukjes gesneden.
- Eventueel nog wat schuddebuikjes om te bestrooien.
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed een bakblik (de mijne was 20 bij 30 centimeter) met bakpapier.
- Smelt in een pan met dikke bodem de boter en de chocola op laag vuur. Laat het daarna iets afkoelen.
- Klop ondertussen de eieren en de suiker met een mixer licht en luchtig, dit kost een paar minuten.
- Meng er dan voorzichtig het chocolade-botermengsel doorheen.
- Spatel er daarna de bloem en zout doorheen.
- Tenslotte is het tijd om de speculaas en de kruidnoten er voorzichtig doorheen te mengen.
- Giet je beslag in de bakvorm, bestrooi eventueel met wat Schuddebuikjes en bak het 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Het is lastig om een precieze oventijd te geven, omdat het erg afhankelijk is van hoe goed je oven is. De brownie mag best nog een beetje zacht in het midden zijn, maar het is natuurlijk niet te bedoeling dat hij nog vloeibaar is. Controleer dus regelmatig! Onthoud dat je brownie nog steviger wordt tijdens het afkoelen.
- Laat je speculaasbrownies afkoelen en snij daarna in stukken.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord