Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: speculaasbrownies

21 november 2016
00

speculaas-brownies

Dit is een ideaal recept voor Pakjesavond, als je eens wat anders voor wilt serveren dan de geijkte banketstaaf. Lekker met een kop warme chocolademelk met slagroom….

Ingrediënten

  • 160 gram roomboter
  • 160 gram pure chocola
  • 3 eieren
  • 250 gram suiker
  • 120 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 50 gram speculaas, in stukjes gebroken. Je kunt natuurlijk ook ‘Schuddebuikjes’ gebruiken
  • 50 gram witte chocoladekruidnoten, in stukjes gesneden.
  • Eventueel nog wat schuddebuikjes om te bestrooien.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed een bakblik (de mijne was 20 bij 30 centimeter) met bakpapier.
  • Smelt in een pan met dikke bodem de boter en de chocola op laag vuur. Laat het daarna iets afkoelen.
  • Klop ondertussen de eieren en de suiker met een mixer licht en luchtig, dit kost een paar minuten.
  • Meng er dan voorzichtig het chocolade-botermengsel doorheen.
  • Spatel er daarna de bloem en zout doorheen.
  • Tenslotte is het tijd om de speculaas en de kruidnoten er voorzichtig doorheen te mengen.
  • Giet je beslag in de bakvorm, bestrooi eventueel met wat Schuddebuikjes en bak het 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Het is lastig om een precieze oventijd te geven, omdat het erg afhankelijk is van hoe goed je oven is. De brownie mag best nog een beetje zacht in het midden zijn, maar het is natuurlijk niet te bedoeling dat hij nog vloeibaar is. Controleer dus regelmatig! Onthoud dat je brownie nog steviger wordt tijdens het afkoelen.
  • Laat je speculaasbrownies afkoelen en snij daarna in stukken.

Eet smakelijk!

 

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016