Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: ‘blondies’ met frambozen en bastogne

22 december 2016
00

Blondies? Ja blondies, het blonde zusje van de brownies. Net zo zoet en kleverig, maar dan met witte chocola. En alsof dat nog niet lekker genoeg is, ook nog met een bodem van bastognekoek en gevuld met frambozen. Je kunt dit eten bij de koffie of thee, maar met een bolletje ijs en wat frambozensaus is het ook een prima toetje. 

Ingrediënten

  • 200 gram bastognekoeken, verkruimeld
  • 100 gram roomboter, gesmolten
  • 250 gram witte chocola
  • 100 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 250 gram suiker
  • 225 gram bloem
  • snufje zout
  • 100 gram frambozen

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed een rechthoekige bakvorm (of ovenschaal) met bakpapier.
  • Meng de bastognekoeken met de 100 gram gesmolten roomboter en verdeel dit mengsel over de bodem van de bakvorm. Laat even afkoelen in de vriezer.
  • Smelt in een steelpannetje op heel laag vuur de roomboter en 200 gram van de witte chocola. Blijf ondertussen goed roeren! Laat iets afkoelen.
  • Mix in een andere kom de eieren met de suiker tot het licht en luchtig is.
  • Spatel het chocolademengsel er voorzichtig doorheen.
  • Meng er tenslotte de bloem en de zout doorheen.
  • Stort dit mengsel op de bastognebodem en verdeel er de frambozen over. Hak de resterende chocola in stukjes en strooi die er ook over.
  • Bak je blondies zo’n 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. De binnenkant mag nog wat ‘wobbelig’  zijn, maar zeker niet vloeibaar.

Eet smakelijk!

 

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016