Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: semifreddo met witte chocolade en frambozen

6 december 2016
20

semifreddo

Het is december, de Goedheiligman hebben we gisteren uitgezwaaid, de kerstboom staat, dus nu kunnen we ons gaan richten op kerst. Hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik in mijn hoofd al een poosje bezig was met het verzinnen van kerstrecepten. Zoals ik vorig jaar al schreef, bemoei ik me met kerst het liefst met de toetjes. Daarom ook dit jaar op mijn blog geen recepten voor gevulde kalkoen, de lekkerste rollade of gebraden gans met cranberry-saus. Ik doe waar ik goed in ben: desserts!

Ik trap dit jaar af met een semifreddo. Voor degenen die niet weten wat semifreddo is: semifreddo is Italiaans voor ‘half bevroren’. Je maakt een soort mousse die je vervolgens in de vriezer zet. Niks elk half uur roeren of een dure ijsmachine kopen, de vriezer doet het werk. De semifreddo is het lekkerste als hij nét helemaal bevroren is, dat was bij mij na 4 uur. Als dat qua planning niet haalbaar is, haal dan de semifreddo er op tijd uit, zodat hij iets zachter kan worden.

Qua smaak koos ik voor frambozen en witte chocola, gewoon omdat ik dat een lekkere combinatie vind. Het zuur van de frambozen met het zoet van de witte chocola, heerlijk! Je kunt trouwens gewoon diepvries-frambozen gebruiken, maar laat ze dan wel eerst ontdooien en houdt er rekening mee dat de smaak iets achteruit zal gaan doordat je ze twee keer invriest. En wat de Griekse yoghurt betreft moet ik streng zijn, koop gewoon de volvette variant en niet die met 0,2% vet of zoiets. Lekker ijs heeft vet nodig…

Ingrediënten

  • 400 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram witte chocola, geraspt
  • 250 frambozen

Wat moet je doen?

  • Bekleed de binnenkant van een cakevorm met plasticfolie. Zorg dat het plastic royaal uitsteekt aan de bovenkant.
  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de basterdsuiker.
  • Spatel de slagroom voorzichtig door de Griekse yoghurt heen.
  • Meng 200 gram van de frambozen en 150 gram van de witte chocola door het slagroom-yoghurtmengsel.
  • Stort dit mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Dek af met plasticfolie en zet de semifreddo minstens 4 uur in de vriezer.
  • Haal de semifreddo 15-30 minuten voor het serveren uit de vriezer en garneer met de resterende witte chocola en frambozen. Ook lekker: pureer de frambozen zodat je een saus krijgt.

Eet smakelijk!

 

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Comments

  1. Karen says

    17 december 2016 at 13:42

    Hoi, ik ben dit jaar met kerst verantwoordelijk voor het dessert, en ik vond Semifreddo toepasselijk voor dit jaar. Het recept ziet er heel duidelijk en lekker uit. Voor hoeveel personen zijn deze hoeveelheden?

    Groepjes,
    Karen

    Beantwoorden
    • Titia says

      17 december 2016 at 21:08

      Hoi Karen, het ligt er een beetje aan of het grote eters zijn. Ik denk dat je er zeker met 4-6 personen van kunt eten. Veel succes!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016