Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: banoffee taart

17 januari 2017
00

Toen ik een maand geleden het recept voor deze verrukkelijke banoffee-trifle op mijn blog zette, kwam ik erachter dat ik nog nooit het recept voor de originele banoffee taart met jullie had gedeeld. Deze taart maak ik eigenlijk altijd bij verjaardagen en andere partijen en het is altijd een succes. De bodem en de karamel kun je prima van tevoren maken, zodat je op de dag zelf weinig werk hebt aan deze taart. En laat je niet afschrikken door het maken van karamel, dat is bij deze taart echt kinderlijk eenvoudig.

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 225 gram ‘chocolate chip cookies’
  • 125 gram roomboter, gesmolten
  • 2 a 3 bananen, in plakjes gesneden
  • 1 pakje slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • eventueel wat geraspte pure chocola als decoratie

Wat moet je doen?

  • Eerst maken we van de gecondenseerde melk karamel. Peuter de papieren wikkel van het blikje af en laat het blikje in een grote pan met water zo’n drie uur zachtjes koken. Zorg dat het blikje altijd onder water blijft staan! Haal het blikje voorzichtig uit de pan en laat het afkoelen.
  • Bekleed eventueel de bodem van je bakvorm met bakpapier.
  • Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter er doorheen. Stort dit mengsel in je vorm en druk stevig aan met bolle kant van een lepel. Laat de bodem opstijven.
  • Smeer de karamel op de koekjesbodem en beleg met plakjes banaan.
  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en verdeel dit over de banaan.
  • Decoreer je taart eventueel met geraspte chocola of cacao.

Eet smakelijk!

 

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016