Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: omgekeerde ananastaart met een vleugje kokos.

7 februari 2017
10

Dit is een taart voor echte zoetekauwen. Het glazuur springt al bijna van je tanden als je alleen maar kijkt naar de gekarameliseerde ananas bovenop. Ook lekker: serveer deze taart lauwwarm als nagerecht met een bolletje vanille-ijs.

Je bakt deze taart ‘op de kop’, dat wil zeggen dat de ananas op de bodem van je vorm ligt en dat je het cakebeslag daar bovenop doet. Na het bakken keer je de taart om. Ik zou daarom ook niet aanraden om een springvorm te gebruiken, omdat de kans dan groot is dat de karamel tussen de bodem en de zijkant doorlekt en een rokende chaos in je oven veroorzaakt. Ik gebruikte een siliconen taartvorm, die je voor een paar euro bij de Action koopt.

Ingrediënten

  • 125 gram boter, gesmolten
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 10 schijven ananas, goed uitgelekt
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 200 zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 2 eetlepels geraspte kokos

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 160°.
  • Meng de gesmolten boter met de basterdsuiker. Giet dit mengsel op de bodem van je taartvorm.
  • Leg hier 7 plakken ananas op.
  • Mix in een andere kom de boter met de suiker licht en luchtig. Voeg één voor één de eieren toe blijf mixen.
  • Meng ook het zelfrijzend bakmeel en het zout door het cakebeslag.
  • Snijd de resterende ananasschijven in kleine stukjes of pureer ze. Spatel dit, samen met de kokos, door je beslag.
  • Verdeel het mengsel over de ananasschijven en bak je taart in 40-45 minuten gaar.
  • Laat de taart iets afkoelen en keer hem daarna voorzichtig om op een bord.

Eet smakelijk!

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Comments

  1. Bep kentrop says

    14 april 2021 at 23:50

    Hoe groot moet de ovenschaal zijn en hoeveel eieren heb je gebruikt

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016