Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: cake met peer en kruidnootjes

30 november 2018
00

Goedemorgen! Het is al weer even geleden dat ik hier op mijn blog een recept met jullie heb gedeeld. Maar deze week bakte ik weer eens een cake en die was gewoon gelukt. Dat klinkt niet zo bijzonder, maar sinds we verhuisd zijn (en ik dus moet werken met een andere oven) lukte het me maar niet om een goede cake te bakken. Maar na een jaar snap ik de oven eindelijk een beetje en had ik eindelijk een cake die gewoon gaar was. Bovendien was deze cake ook nog eens heel lekker, ook best belangrijk.

Deze cake is ideaal voor komend weekend, als er vast al veel Sintfeestjes gevierd zullen worden. Mocht je trouwens dit recept willen maken maar geen peren in huis hebben, ik denk dat het met appel ook heel lekker is.

Ingrediënten

Voor de kruimelbodem

  • 150 gram kruidnootjes, verkruimeld
  • 110 gram boter, gesmolten
  • 30 gram witte basterdsuiker

Voor de cake

  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 2 a 3 (Conference) peren, geschild en in parten gesneden

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 160º. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • We beginnen met het maken van de bodem. Meng de kruidnootjes, gesmolten boter en basterdsuiker tot een kruimelig deeg. Stort twee derde hiervan in het cakeblik en druk stevig aan zodat je een vlakke bodem hebt. Laat afkoelen.
  • Nu gaan we verder met de cake. Mix de boter met de suiker licht en romig. Meng één voor één de eieren er doorheen.
  • Spatel tenslotte voorzichtig de bloem en het zout erdoorheen.
  • Schep het cakebeslag in de cakevorm en leg de stukken peer er bovenop.
  • Strooi de rest van het kruimeldeeg bovenop de peer.
  • Bak de cake gaar. Hoelang je een cake precies moet bakken is erg afhankelijk van je oven, maar ga uit van ongeveer een uur. Je cake is gaar als een satéprikker of breinaald die je in het midden van je cake prikt er schoon en droog uitkomt.

Eet smakelijk!

 

 

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016