Goedemorgen! Het is al weer even geleden dat ik hier op mijn blog een recept met jullie heb gedeeld. Maar deze week bakte ik weer eens een cake en die was gewoon gelukt. Dat klinkt niet zo bijzonder, maar sinds we verhuisd zijn (en ik dus moet werken met een andere oven) lukte het me maar niet om een goede cake te bakken. Maar na een jaar snap ik de oven eindelijk een beetje en had ik eindelijk een cake die gewoon gaar was. Bovendien was deze cake ook nog eens heel lekker, ook best belangrijk.
Deze cake is ideaal voor komend weekend, als er vast al veel Sintfeestjes gevierd zullen worden. Mocht je trouwens dit recept willen maken maar geen peren in huis hebben, ik denk dat het met appel ook heel lekker is.
Ingrediënten
Voor de kruimelbodem
- 150 gram kruidnootjes, verkruimeld
- 110 gram boter, gesmolten
- 30 gram witte basterdsuiker
Voor de cake
- 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 200 gram bloem
- snufje zout
- 2 a 3 (Conference) peren, geschild en in parten gesneden
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 160º. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
- We beginnen met het maken van de bodem. Meng de kruidnootjes, gesmolten boter en basterdsuiker tot een kruimelig deeg. Stort twee derde hiervan in het cakeblik en druk stevig aan zodat je een vlakke bodem hebt. Laat afkoelen.
- Nu gaan we verder met de cake. Mix de boter met de suiker licht en romig. Meng één voor één de eieren er doorheen.
- Spatel tenslotte voorzichtig de bloem en het zout erdoorheen.
- Schep het cakebeslag in de cakevorm en leg de stukken peer er bovenop.
- Strooi de rest van het kruimeldeeg bovenop de peer.
- Bak de cake gaar. Hoelang je een cake precies moet bakken is erg afhankelijk van je oven, maar ga uit van ongeveer een uur. Je cake is gaar als een satéprikker of breinaald die je in het midden van je cake prikt er schoon en droog uitkomt.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord