Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020
00

Afgelopen weekend bakte ik weer eens een brood. Toen ik een foto op mijn Instagram zette en erbij vertelde dat het het makkelijkste brood ooit is, kreeg ik nogal wat vragen naar het recept. Dus hierbij!

Dit is een brood dat je maakt zonder te kneden. Bij een standaard brood zorgt het kneden voor de gluten, die nodig zijn voor een lekker luchtig brood. In dit geval hoef je niet te kneden, maar laat je het heel lang en langzaam rijzen. Het is dus een simpel, maar wel tijdrovend recept.

Voor dit recept heb je een gietijzeren pan met deksel nodig die in de oven kan. Mijn pan komt van de Ikea. Ik ben aan het proberen of het ook zonder zo’n pan lukt, daarover later meer.

Ingrediënten:

  • 450 gram bloem
  • 8 gram zout
  • 2 gram gist (3 gram als je iets meer haast hebt)
  • 350 gram water

Wat moet je doen?

  • Doe alle ingrediënten in een kom en roer het goed door elkaar. Dek af met plastic folie en laat minstens 12 uur rijzen op kamertemperatuur. Het moet ongeveer in omvang verdubbeld zijn.
  • Haal het deeg uit de kom, stort het op een bebloemd aanrecht en probeer er met twee spatels zo goed mogelijk een bol van te maken. Ik moet eerlijk zeggen dat dat mij niet erg lukte.
  • Leg je ‘bol’ op een stuk bakpapier, leg het bakpapier in een kom en laat het (afgedekt) weer ongeveer twee uur rijzen.
  • Verwarm de oven, met daarin de braadpan mét deksel, voor op 225-250 graden.
  • Als de oven voorverwarmd is haal je voorzichtig de pan uit de oven. Verplaats nu heel voorzichtig het brood (met bakpapier en al) naar de pan.
  • Doe het deksel op de pan, zet de pan weer in de oven en bak je brood 25-30 minuten met deksel en daarna nog 10-15 minuten zonder deksel. Let goed op of het niet te donker wordt, het gaat hard!
  • Laat het brood een poosje afkoelen voor je het snijdt.

Eet smakelijk!

 

 

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016